Régebb tápok miért annyira strpabiróak?
Figyelt kérdés
Van egy 500w tápom de 16 éve megy,mai napig semmi baja.2024. máj. 28. 10:13
1/9 Kedves Vezető válasza:
Mert akkor még nem volt ennyire jellemző a tervezett elavulás.
2/9 Kólauborkával válasza:
Illetve nem a pont jó lesz anyagmennyiség volt banna, hanem kb.: 20% biztonságot mindenben hagytak.
Ma kínában mindennek az alsó határra épphogy minden megfelel, és ugye majdnem minden onnan érkezik. Még az autók zöme is (alkatrészként).
3/9 anonim válasza:
Ez azért elég erősen függ a táp minőségétől is. Nem mindegy hogy valami márkás vagy éppen Vargáné. Régi tápok döglöttek meg nekem bőven, kondenzátor folyás, stb. Új tápokból meg tudsz venni olyat ami ugyanúgy ki fogja bírni 20 évig.
4/9 anonim válasza:
Semmivel sem "strapabíróbbak" a régiek, mint az újak.
5/9 Morzsi007 válasza:
Régiek is behalnak, behaltak.
Most már boldog, boldogtalan is forgalmaz tápokat, úgy hogy sok köze nincs hozzá.
6/9 anonim válasza:
Valamelyik sokáig bírja, valamelyik nem. Attól, hogy van Codegen tápom, ami 20 év után is működőképes, 1000-szer jobban bízok a modern SeaSonicomban.
7/9 anonim válasza:
ATX szabvány is sokat változott, én nem bíznék rá 20 éves tápokra modern PC-t. Nyilván elavulnak ezek is.
8/9 anonim válasza:
Mert nem egy túl bonyolult hardver, a kondik meg a venti tudja benne megadni magát. Viszont 16 év alatt változott azért sokat a tápegységekkel szemben támasztott követelmény, pl. hatásfok, védelmek terén, így ilyen korú eszközt már illik nyugdíjazni.
9/9 Tatyó válasza:
Tervezett elavulás már régóta van, ez szerencse kérdése is szerintem.
Az egyik gépem, a vga-t leszámítva, 15 éve megy, most lemerült az alaplapi elem, de F2-vel simán indul + még ugyanaz a Win 7 is 15 éve stabilan fut rajta :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!