Miért nem kapcsol be a gép miután reseteltem a biost?
Az előzmények mik?
Sikertelen bios frissítés? Vagy észrevetted hogy biosban a feszültség kijelzéseknél 5V helyett már 9V-ot mért..?
Szóval az lenne a baj hogy nem rég elkezdte azt csinálni a gép hogy amikor bedúgom az internet kábelt a gépbe lekapcsolja a netet meg a wifit is + amikor be kapcsoltam a gépet akkor nem bootolt be a windows csak akkor ha kihúztam az egeret meg a billentyűzetet + az egér durván villogott bekapcsolásnál (amikor még bekapcsolt)
Vettem egy alaplapot mert azt mondták azzal lehet a baj és a mostani alaplappal is ugyan ezek a hibák vannak, mondták hogy csináljak egy bios resetet mert ugye hogy használt a kártya és nem ártana. Megcsináltam amit fentebb írtam és azóta be se kapcsol a gép.
Menjünk sorjába, ha már így van a dolog..
"Nem indul se a táp"
Nézzük csak a tápot: húzd le az alaplapról a hosszú csatlakozót, meg az összes másikakat, találsz ott egy zöld vezetéket (csak ez az 1 zöld van) és zárd össze a mellette lévő valamelyik fekete (GND) vezetékkel.
Tulajdonképpen ez a PWR ON, de nem terheli az alaplap esetleges hibája.
Erre el kell indulni a táp ventilátorának..
Új fejlemény: bekapcsolt a gép, (rosszul helyeztem vissza a kis tűkre a jumper-eket) de nem bootol a windows, American Megatrends bejön írja hogy no keyboard detected, be van dugva a billentyűzet és az egér is, világít mind a 2, de nem észeli őket a gép mivel azt irja 0 drive 0 keyboard 0 mouse 2 hubs.. nemrég az is bejött hogy S.M.A.R.T Status Bad, backup and replace.. Már tényleg nem tudom mi van a géppel, de szerintem a helyes kérdés az hogy mi nincs..
(Össze kevertem a 2 posztomat azt hittem ide írtam eztet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!