Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes lehet AMD Ryzen 3...

Érdemes lehet AMD Ryzen 3 3200G processzort vásárolni ami aránylag költségkímélő?

Figyelt kérdés
Egy netezős gépet szeretnék összerakni idős ismerősömnek,nézegettem használt procikat olyat találtam jó áron mint i3 10100F vagy i3 10150F viszont van egy keret és ezekhez még kéne videokártya az amd-ben meg van tehát az annyival kevesebbe kerülne újonnan meg van hozzá lap húszon pár ezerért memória is tízen pár ezerért.

2024. máj. 6. 23:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

10/ "mai világ trendje,hogy cseréld"

De te nem cseréről kérdeztél hanem vásárlásról.

Minden eszköznek megvan az életciklusa. Ha akkor veszed meg amikor újonan kihozzák akkor pl 10 évig tudod használni, ha 6 évvel később veszed akkor már csak 4 évig... És ez nem biztos hogy megjelenik az árakban.

2024. máj. 7. 10:35
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
#10: az elavulás nem a korhoz köthető, hanem szükséges funkciók hiányához.
2024. máj. 7. 12:27
 13/27 anonim ***** válasza:
58%
#12 Vagy a kondenzátorok beszáradásához pl, habár az se jellemző már jó tizenéve, a 13 éves asrock alaplapom az élő példa rá. Nagy marketingduma volt a japán kondikkal szereltség annak idején, aztán egyszercsak nem említette többé senki, kb azóta a legolcsóbb holmikban is kb alapszint.
2024. máj. 7. 12:31
 14/27 A kérdező kommentje:

11/

Te lehet addig használod de nekem pl van itthon másodgépnek egy 4. generációs i5 gépem tökéletesen kiszolgálja az igényeimet netezésre és még gyors is.

2024. máj. 7. 12:54
 15/27 anonim ***** válasza:

14/

Nekem meg egy 20 éves P4 a másodgépem.

[link] tehát mégis ugyanúgy nem elsődleges gépnek használjuk.

2024. máj. 7. 13:49
 16/27 A kérdező kommentje:

15/

Isten igazán az igényektől függ ki mit akar pl elsődleges vagy másodlagos gépnek használni.Akinek én építeném a gépet elsődleges gép lenne egy idős embernek,de netezés meg alap dolgokra használja meg nem is ért nagyon többhöz.Vagyis konkrétan amire használná videók nézése,képek nézegetése,chatelés,facebook,videó telefonálás,zene hallgatás meg ilyesmi ha úgy nézzük ehhez az én 4. generációs i5 gépem is tökéletesen elég csak ezzel a fenti procival megkapná a windows 11 támogatást.

2024. máj. 7. 22:01
 17/27 anonim ***** válasza:
Win11 Rufusban egy jelölőnégyzet, és felmegy régebbi gépekre is.
2024. máj. 7. 22:31
 18/27 anonim ***** válasza:

#17 Ez mindaddig jó amíg a Mikrof@s nem húz be megint pár procit a "nem szeretem" listára azt ott a vízzel, hogy sajnos nem jó a gépe, és akkor lehet magyarázkodni, hogy fel lehet okosítani Pistabá, néha feltoljuk Rufus-szal azt jónapot. 🤣

Magamnak, ha kellene megjátszanám, de más pénzével nem szórakoznék,ha futja támogatott hardverre.

2024. máj. 7. 23:34
 19/27 anonim ***** válasza:
Oké, ez nem túl valószínű, hogy így lesz. Simán körülnéznék hardveraprón, hogy van-e számottevő árelőnye pár régebbi vasnak a Ryzen G konfighoz képest, mert annyira álprobléma ez a támogatás dolog.
2024. máj. 7. 23:48
 20/27 A kérdező kommentje:

19/

Mondjuk a ryzen G nek már egy előnye lenne minden új alkatrész lenne és az jó pár év garancia pl.Isten igazán egy vízjellel még nincs is gond ha régebbi gépre menne fel a win 11 csak még olyan is lehet,hogy akár valami mást is bevetnek a végén,hogy újat vegyenek az emberek.

2024. máj. 8. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!