Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi pénzért lehet eladni...

Mennyi pénzért lehet eladni ezt a gépet?

Figyelt kérdés

Asus Prime A520M-E Alaplap

AMD Ryzen 3300 4-Core

Krux Integrator ARGB processzor hűtő

Aerocool Bolt RGB Gépház

Gigabyte 2500E 1TB

Silicon Power Slim S56 2.5 960GB SATA3 SSD

Chieftec Value 700W

Patriot Viper 4 Blackout 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz

GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC

ASUS VP249QGR Monitor

2024. máj. 6. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Szétszedve többet kapsz érte. Ilyen konfigot senki se venne meg egyben, látszik hogy nem értett hozzá aki összerakta.
2024. máj. 6. 16:00
 2/8 HakapiszikMatyi ***** válasza:
72%

1+1

Pont ezt akartam írni, hogy tegye fel alkatrészenként... :)

2024. máj. 6. 16:02
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy nem is értem hogy mire jó a sok RGB. Abból a pénzből már futotta volna normális procira. Mondjuk akkor is poénos hogy RTX4060-ra volt lóvé, ami highend kártyának számított és mai napig középkategória teteje, de prociból csak egy low budget ryzenre futotta. A monitor nem tudom hogy hány Hz-es, de ha nem 240 akkor elég bottleneck gyanús finoman szólva.
2024. máj. 6. 16:07
 4/8 anonim ***** válasza:
40%

Ja jó, látom, 144hz...

Hát...legalább a videókártya így erősen megkímélt, az önmagában többet ér mint az összes többi cucc együtt.

2024. máj. 6. 16:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Miért van ez rosszul összerakva, a 3300X processzoról teszteket nézve azt látom, hogy nem sokkal gyengébb mint egy 3600 vagy 8600 és nem rossz proci attól még, hogy Ryzen 3. Videokártya kihasználtság 100% szokott lenni. Egyébként a gép alkatrészeket javarészt én válogattam össze. Régen RX 5700 XT volt a gépben de cseréltem mert kellett a nagyobb teljesítmény ez a 4060 sokkal gyorsabb, idegesített, hogy az AMD semmi RT támogatást nem hagyott és tetszik a Dlss 3 pedig először olcsóbban RTX 3060 Ti vagy 3070 Ti volna a gépbe. De ez a 4060 is már lassan egy éves tehát arra garancia még van.
2024. máj. 6. 16:57
 6/8 A kérdező kommentje:

Amire most fogok majd váltani az

1440p 160hz feletti monitor

Ryzen 5 7600X

RTX 4070

AMD az 5700-al nagy csalódást okozott és nincs Dlss 3 se!

32gb 6000mhz feletti ram

ATX 3.0 csatlakozású táp 30 ezer forint alá itt nem megyek!

Kettő darab gyors pci-e 4.0 SSD minimum 4,5k olvasási vagy írási sebességgel játék gépbe úgy tudom olvasási sebességből kell sok.

És egy jobb AM5 alaplap ami fogadni fog mindent.

Egy sokkal tágasabb közepesen RGB-s gépház és egy toronyhűtő itt az RGB nem kell úgyse látom normálisan.

2024. máj. 6. 17:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Amd kártyákon nincs DLSS, az az nvidiának a sajátja. AMD sajátja az FSR.

Én amúgy nem bolygatnám ennyire ezt a gépet. Menjen bele egy ryzen 5600-5800X(3D), meg a kívánt videokári, és jó vagy.

Am5-re még ráérsz fejleszteni később is.

Ha eladnád, akkor én valahogy így tenném:

Tartsd meg, jó az köv gépbe is, legrosszabb esetben másodlagos tárhelyként: Gigabyte 2500E 1TB

Félgépként hirdetném:

Asus Prime A520M-E Alaplap 18

AMD Ryzen 3300 4-Core 15

Krux Integrator ARGB processzor hűtő 2

Aerocool Bolt RGB Gépház 6

Silicon Power Slim S56 2.5 960GB SATA3 SSD 17

Chieftec Value 700W 5

Patriot Viper 4 Blackout 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz 25

88 ezer?

Külön:

GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC

ASUS VP249QGR Monitor

(ezeknek most nincs meg nekem a kb aktuális ára, hardverapro...)

Persze hirdetésben mindenképp jelezd a termékkapcsolást is.

2024. máj. 7. 07:15
 8/8 anonim ***** válasza:
76%

Jajj, és kis SSD téma.

Tökmindegy mennyi az olvasáai sebesség játékhoz, mert nem tudja kihasználni. Egy mezei sata ssd is max pár mp-cel van elmaradva a leggyorsabb SSD-től játékbetöltésekben. Az ok az, hogy a memóriába töltendő fájlok tömörítettek, és ezt a kicsomagolást a proci végzi a ram-ba, akkor is ha nem ő fog dolgozni vele, a vram-ba csak ez után kerül a kitömörített tartalom, illetve vannak még egyéb más I/O műveleti szarságok, amit meg kéne oldania a microsoft/pc gyártóknak. Ennek egyik megoldása a directstorage, amit támogat kb néhány játék. Ez teljesen jól meggyorsítja a játékbetöltést, mert a GPU maga tudja végezni a VRAM-ba kerülő adatok kicsomagolását, kikerüli tehát a proci/RAM-ot. De ugye ez a lassabb SATA SSD-k betöltési sebességén is jelentősen javít, tehát a végeredmény, az kb a legdurvább különbség amit láttam directstorage mellett: 9000MB/s nvme: 11mp, 500MB/s sata: 20mp. Ehhez képest ugye egy legóccóbb nvme NV2 érzékelhetetlen különbséget fog mutatni ebben az összehasonlításban a 9000-eshez képest. Ahol pedig nincs directstorage a játékba építve, ott bizony a sata ssd max 2-3 mp-et van lemaradva a világ leggyorsabb ssd-jétől. A maximum amire érdemes pénzt kiadni, mert bírja a konstans írás/olvasást, a dram-os nvme-k. ~KC3000/970 Evo Plus/980

(Bár az elmúlt időszak árduplázódása miatt ezek is bazidrágák ebben a pillanatban... szeptemberben 20 körül voltak 😃)

Ja meg hát igen... a játékbetöltésen kívül semmi szerepe nincs az ssd-nek egy játszós gépnél, nem ad hozzá fps-t se semmit.

2024. máj. 7. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!