Mennyi pénzért lehet eladni ezt a gépet?
Asus Prime A520M-E Alaplap
AMD Ryzen 3300 4-Core
Krux Integrator ARGB processzor hűtő
Aerocool Bolt RGB Gépház
Gigabyte 2500E 1TB
Silicon Power Slim S56 2.5 960GB SATA3 SSD
Chieftec Value 700W
Patriot Viper 4 Blackout 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz
GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC
ASUS VP249QGR Monitor
1+1
Pont ezt akartam írni, hogy tegye fel alkatrészenként... :)
Ja jó, látom, 144hz...
Hát...legalább a videókártya így erősen megkímélt, az önmagában többet ér mint az összes többi cucc együtt.
Amire most fogok majd váltani az
1440p 160hz feletti monitor
Ryzen 5 7600X
RTX 4070
AMD az 5700-al nagy csalódást okozott és nincs Dlss 3 se!
32gb 6000mhz feletti ram
ATX 3.0 csatlakozású táp 30 ezer forint alá itt nem megyek!
Kettő darab gyors pci-e 4.0 SSD minimum 4,5k olvasási vagy írási sebességgel játék gépbe úgy tudom olvasási sebességből kell sok.
És egy jobb AM5 alaplap ami fogadni fog mindent.
Egy sokkal tágasabb közepesen RGB-s gépház és egy toronyhűtő itt az RGB nem kell úgyse látom normálisan.
Amd kártyákon nincs DLSS, az az nvidiának a sajátja. AMD sajátja az FSR.
Én amúgy nem bolygatnám ennyire ezt a gépet. Menjen bele egy ryzen 5600-5800X(3D), meg a kívánt videokári, és jó vagy.
Am5-re még ráérsz fejleszteni később is.
Ha eladnád, akkor én valahogy így tenném:
Tartsd meg, jó az köv gépbe is, legrosszabb esetben másodlagos tárhelyként: Gigabyte 2500E 1TB
Félgépként hirdetném:
Asus Prime A520M-E Alaplap 18
AMD Ryzen 3300 4-Core 15
Krux Integrator ARGB processzor hűtő 2
Aerocool Bolt RGB Gépház 6
Silicon Power Slim S56 2.5 960GB SATA3 SSD 17
Chieftec Value 700W 5
Patriot Viper 4 Blackout 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz 25
88 ezer?
Külön:
GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC
ASUS VP249QGR Monitor
(ezeknek most nincs meg nekem a kb aktuális ára, hardverapro...)
Persze hirdetésben mindenképp jelezd a termékkapcsolást is.
Jajj, és kis SSD téma.
Tökmindegy mennyi az olvasáai sebesség játékhoz, mert nem tudja kihasználni. Egy mezei sata ssd is max pár mp-cel van elmaradva a leggyorsabb SSD-től játékbetöltésekben. Az ok az, hogy a memóriába töltendő fájlok tömörítettek, és ezt a kicsomagolást a proci végzi a ram-ba, akkor is ha nem ő fog dolgozni vele, a vram-ba csak ez után kerül a kitömörített tartalom, illetve vannak még egyéb más I/O műveleti szarságok, amit meg kéne oldania a microsoft/pc gyártóknak. Ennek egyik megoldása a directstorage, amit támogat kb néhány játék. Ez teljesen jól meggyorsítja a játékbetöltést, mert a GPU maga tudja végezni a VRAM-ba kerülő adatok kicsomagolását, kikerüli tehát a proci/RAM-ot. De ugye ez a lassabb SATA SSD-k betöltési sebességén is jelentősen javít, tehát a végeredmény, az kb a legdurvább különbség amit láttam directstorage mellett: 9000MB/s nvme: 11mp, 500MB/s sata: 20mp. Ehhez képest ugye egy legóccóbb nvme NV2 érzékelhetetlen különbséget fog mutatni ebben az összehasonlításban a 9000-eshez képest. Ahol pedig nincs directstorage a játékba építve, ott bizony a sata ssd max 2-3 mp-et van lemaradva a világ leggyorsabb ssd-jétől. A maximum amire érdemes pénzt kiadni, mert bírja a konstans írás/olvasást, a dram-os nvme-k. ~KC3000/970 Evo Plus/980
(Bár az elmúlt időszak árduplázódása miatt ezek is bazidrágák ebben a pillanatban... szeptemberben 20 körül voltak 😃)
Ja meg hát igen... a játékbetöltésen kívül semmi szerepe nincs az ssd-nek egy játszós gépnél, nem ad hozzá fps-t se semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!