Mi történhetett a micro sd kártyámmal? Felszereltem egy udvari kamerát, melyet két hét után visszavittem mert nem minden funkciója működött.Ezután máshol vettem 2db.-ot, másfajtát, ezek rendesen működnek de azt a kártyát ami az előzőben volt nem ...
PC lemezkezelő mit mutat?
MBR vagy GPT? FAT32?
Csak NTFS vagy Exfat lehetőséget ad a formázásra a PC. A FAT32-t csak 32 GB-ig adja. A másik kártyát mindegy mire formázom a PC-n, a kamera gond nélkül másodprcek alatt leformázza a saját rendszerére, ami nem tudom milyen.
Ezt a hibásat próbáltam így is, úgy is, a kamerának sehogy nem jó.
Kamera csak fat32 ismeri akkor gépen tudod te magad is formázni ha az akár 64Gb-os is:
Igazából ez kell neked:
Please try to use the DIskpart.
1. Open Command Prompt as an administrator.
2. At the command prompt, enter diskpart.
3. Enter list disk.
4. Enter select disk ( flash drive letter).
5. Enter clean.
6. Enter create partition primary.
7. Enter select partition 1.
8. Enter active.
9. Enter format fs=fat32.
10. Enter exit
Ezért kértem hogy nézd meg a Lemezkezelőben (nézet /felső /lemezek) mit mutat?
MBR vagy GPT?
Ntfs-t meg tuti nem fog kezelni a kamerád.
Köszönöm, hogy ennyit foglalkozol a problémámmal!
A lemezkezelő azt írja-: MSDOS
Aomei partition assistan-tal megformáztam fat-32-re, így se volt jó.
Diskpart-tal is próbálkoztam, a "select partition 1" után azt írta, nincs kiválasztva partíció.
Elvileg mindegy mire van formázva a kártya, a kamera úgy is a saját rendszerére fogja formázni.
Ha ennyire képtelen vagy megnézni hogy MBR vagy GPT, akkor formázgathatod akármire nem fog sikerülni. [link]
Mert a beépített eszközök nem kezelik a GPT-t..
Megnéztem a kép alapján amit küldtél, MBR.
Bocsi de a lemezkezelőnek ezt a funkcióját még sosem használtam.
Megint tanultam valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!