Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » MSI videókártyák mennyire...

MSI videókártyák mennyire számítanak jó márkának?

Figyelt kérdés

#MSI videókártya márka
2024. ápr. 26. 18:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"és a szoftveres támogatása is jobb mint a Radeonos kártyáknak."

Az kizárt, mivel az AMD piaci helyzete miatt rá van kényszerülve, hogy tovább biztosítson szoftvert a kártyáihoz. :)

Én simán lővém az olcsó Gainwardot alzáról ( ahol a garival sem próbálnak meg átbaxni ).

2024. ápr. 27. 19:47
 22/26 A kérdező kommentje:

21-es, amiket hallottam, olvastam, a Radeon kártyákkal több probléma volt, és az nem hardveres hanem inkább szoftveresek voltak. De lehet az újabb generációs Radeon kártyákra ez már nem jellemző.

Igazából komplett gépet szeretnék vásárolni, emiatt gondoltam a PCX-re mert elég jól lehet alakítani a konfogikat és jókat hallottam róluk. De úgy tűnik vigyázni kell velük is, nem gondoltam volna hogy például a garanciális időkön próbálnak nyerészkedni és ezzel átcseszni a vásárlókat.

2024. ápr. 27. 19:55
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez biztosan nem igaz. Rengeteg Radeonom volt az elmúlt 25 évben és nem futottam szoftveres gondokba - most épp RTX2070Super van.

Van pár bug, pl multi monitor esetén magas idle fogyasztás de ezeket leszámítva észrevehető probléma nem nagyon volt az elmúlt években.

Kezelőfelületben az AMD szoftvere köröket ver az nvidiáéra, ennél a reteknél még egy fan-curve-t sem tudsz állítani, csak MSI Afterburnerrel míg a Radeonnál mindent tudsz állítani feszülségektől és órajelektől a ventillátorokig, mindent. Ez az nvidia control panel egy rakás sz@r, a GeForce Experience szintén nem jó semmire, ahogy az új beta vezérlőjök sem.

Maga a kártya az jobb, mint a konkurens AMD termék de a szoftveres körítés az köpedelem :D

Ha komplett gépet akarsz összerakatni akkor csörögj rá a PCX-re vagy írj egy emailt, biztosan van valami infó hotlinejuk és kérdezz rá hogy ezzel mi a helyzet. Nem gondolnám, hogy ők nem teljesítenék a jogszabályi kötelezettségeket és ezt nyilvánosan ki is írnák a weblapjukra, lehet valami adatbázis hiba miatt kerülnek ki hibás infók vagy esetleg a harmadik évben is érvényes garival a gyártóhoz kell fordulnod - ami szintén kérdőjeles egy kicsit. Lehet ez csak adatbázis hiba.

2024. ápr. 27. 20:05
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm 23-as a válaszod.
2024. ápr. 27. 20:35
 25/26 anonim ***** válasza:

"és a szoftveres támogatása is jobb mint a Radeonos kártyáknak."

Mostanában került hozzám pár bányász Rx580 8GB. Tavaly novemberben véget ért a hivatalos "támogatásuk". Mind gamer gépben végezte. Lazán találtam eredeti BIOS-t és a driver is letölthető.

Ezek 2017-2018-ban megjelent kártyák, azóta kijött az Rx5000, Rx6000 és Rx7000-es sorozat és ősszel jön az Rx8000.

Azért pár évet elzörögnek a radeonok is. 😉

2024. ápr. 27. 21:52
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm 25-ös, akkor lehet fontolóra veszem a Radeon kártyákat, lehet jobban megéri ezt venni. Egy RX 7800XT jó pár évig elég lenne nekem.
2024. ápr. 27. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!