Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » MSI videókártyák mennyire...

MSI videókártyák mennyire számítanak jó márkának?

Figyelt kérdés

#MSI videókártya márka
2024. ápr. 26. 18:22
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
10-es nem fogom az összes 40 éves gyártót végigkérdezni, hanem olyan gyártót keresek ami olcsóbban, jobb áron megvásárolható és ugyanakkor megbízható minőségű is. Mivel nincs tapasztalatom benne, emiatt tettem fel a kérdést, de amúgy ha nehezedre esik, vagy idegesít a kérdésem, még elolvasni sem szükséges, nemhogy válaszolni rá. 2 dolog kötelező, megöregedni és/vagy meghalni, a többit mindenki maga választja. Ebben a kettőben nincs választási lehetősége. Neked sem kell kommentet írni a kérdésemre ha nincs türelmed, kedved hozzá. A videókártya órajelei pedig különösebben nem érdekelnek, az érdekel, hogy viszonylag jó áron és megbízható, amennyire lehet minőségi termékhez jussak. Az hogy egy videókártya 2405 Mhz-en vagy 2550 Mhz-en fut, számomra lényegtelen. Már csak amiatt is, mert inkább fusson alacsonyabb órajelen de akár bírja 5 évig is a videókártya, minthogy 100-150 vagy 200 Mhz-el gyorsabb legyen de 1 év után megadja magát.
2024. ápr. 27. 12:02
 12/26 anonim ***** válasza:

"hanem olyan gyártót keresek ami olcsóbban, jobb áron megvásárolható és ugyanakkor megbízható minőségű is"

Ilyen nincs. Ha (jelentősen) olcsóbb, akkor valahol engedni kell, mert ugyanazt a specifikációkat nem tudod olcsóbban hozni, legyen az kondenzátor minőség,PCB minőség, hűtés akármi..

A gyártók nagyon nagy része 2-3 ázsiai országban gyártat, azonos költséggel, azonos anyagokból ráadásul az nvidiától fix áron kapják a GPUkat ami a legdrágább komponens.

Minden gyártó több szegmensbe gyárt terméket, a legutóbb említett Gainwardnak 3 RTX4070 Super kártyája van most fent az árukeresőn, az olcsó 2 ventis 255 000Ft-ostól a 3 ventis 292 000Ft-os Phanter OC-ig tudsz választani. A GPU és a memória teljesen ugyanaz a kettőn és én azt sem tartmo kizártnak, hogy a PCB is megegyzik. Nagyobb borda,több venti, több led = drágább kártya. Mindeközben a két kártya minősége teljesen ugyanaz és ugyanabban a gyárban, ugyanazok a munkások gyártják ezeket. Akkor most a drága Gainward jó márka az olcsó Gainward meg nem jó?

A 40 000Ft árkülönbözetből 9000Ft az áfa, 4-6000Ft a vám, nagyker- és kisker haszonkulcs plusz szállítás pár ezres és a végén azt kapod, hogy nettó termelői áron a két kártya közötti árrés az nincs 20 000ft. Itthon a magas áfa miatt minél drágább egy kártya, annál jobban nyomja meg a kiskerárat az áfa.

Én csak arra próbállak rávezetni, hogy teljesen rossz irány mentén próbálsz keresgélni. A nagy márkák is gyártanak néha hulladék terméket: robbanós Gigabyte tápok, Asus lapok amik megsütik a procit stb.. a márkanév sem garancia mindenre.

Ha nincs különleges igényed akkor nyugodtan megveheted a legolcsóbb Gainward Ghostot, semmivel nem rosszabb kártya mint akármelyik másik 2 ventis (nonOC) kártya 10-15 000-rel drágábban.

[link]

"mert inkább fusson alacsonyabb órajelen de akár bírja 5 évig is a videókártya, minthogy 100-150 vagy 200 Mhz-el gyorsabb legyen de 1 év után megadja magát."

Ha kapsz rá 3 év garit, egy év után megdöglik a gyártó cseréli és újraindul a 3 év gari. Ha 5 év után döglik meg akkor kuka és vehetsz másikat.

Vannak itthon 20 éves videokártyáim, még működnek. Normál használat mellett a modern videokártyák általában jóval tovább működnek, mint ameddig elfogadhatóan ki tudják szolgálni az igényeket. Nagyon nagy valószínűséggel akármelyik RTX4070 Supert veszed meg, mindegyik fog üzemelni minimum 10 évig.

2024. ápr. 27. 13:13
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm 12-es, erre voltam kíváncsi. Nem célom túlhajtani a kártyákat, sőt igazából Full HD felbontáson használnám, csak hosszútávra keresek kártyát és ár/érték arányban most talán az RTX 4070 Super nagyon jó lenne. Ahogy írtad, pontosan én is a Gainward Ghost kártyát néztem ki, bár amiatt voltak bennem kétségek hogy az olcsóbb Gainward Ghost kiadású kártyára csak 12 hónap, míg a kb. 11 ezer forinttal drágább, szintén 2 ventilátoros Gainward Ghostra már 36 hónap garancia van írva. Így ebből gondoltam nem ugyanabból az alkatrészekből készítik, hiszen akkor miért lenne az egyikre 1 év a másikra 3 év garancia? A LED meg hasonló marhaságok engem nem érdekelnek. Nem diszkófényeket akarok a gépházban látni, hanem egy megbízható videókártyát akarok vásárolni és használni, ami sokáig kiszolgál.
2024. ápr. 27. 13:41
 14/26 anonim ***** válasza:

36 hónap jár az olcsóbbra is:

[link]

250 000Ft vételár felett 3 év gari jár mindenhez.

2024. ápr. 27. 13:47
 15/26 A kérdező kommentje:

Az alzánál lehet, a Pcx-nél meg nem.

[link]

Pedig ez is 250 ezer forint vételár felett van, mégis 12 hónap a garancia.

Viszont ami 9 ezer forinttal drágább, csak OC vagyis az órajeleken kívül minden másban ugyanaz, arra meg 36 hónap garancia jár.

[link]

Ezért merült fel a kérdés, akkor most más alkatrészekből készülnek ezek a videókártyák, vagy miért jár az egyikre csak 12 hónap a másikra 36 hónap garancia? Mikor csak annyi a két videókártya között a különbség, hogy az egyik 2475 Mhz-en működik, a másik meg 2550 Mhz-en, illetőleg a drágábbnak 21000 Mhz a memória órajele, az olcsóbbnak pedig 10500 Mhz. Mindez viszont nem magyarázza a 2 éves garanciakülönbséget.

2024. ápr. 27. 14:52
 16/26 anonim ***** válasza:

A jogszabályokat egyelőre nem a PCX alkotja:

[link]

250 000 felett 36 hónap.

2024. ápr. 27. 16:05
 17/26 A kérdező kommentje:
Nem vagyok annyira otthon a törvényi szabályozásokban. Akkor hogy lehet hogy a PCX egy 273 ezer forintos videókártyára 1 év garanciát vállal? Mert akkor ők így ezzel az árral, törvénytelen keretek között árulják azt a bizonyos videókártyát, de amúgy sok mást is mert szerintem vannak hasonló videókártyák vagy bármilyen más alkatrészek ahol szintén 12 vagy 24 hónap garanciát vállalnak, miközben a törvényi szabályozásban 250 ezer forint felett legalább 3 év garanciát kellene vállalniuk. Akkor ez most hogy van?
2024. ápr. 27. 16:20
 18/26 A kérdező kommentje:

257 ezer forintos videókártya, 2 év garancia rajta.

[link]

261 ezer forintos videókártya, szintén csak 24 hónap. Úgy tűnik az Inno3D nagyon nem fekszik a PCX-nek.

[link]

366 ezer forintos videókártya 24 hónap garancia.

[link]

250.890 Ft-os videókártya 24 hónap garancia.

[link]

323 ezer forintos videókárty 24 hónap garancia.

[link]

344 ezer forintos videókártya, 24 hónap garancia.

[link]

Csakhogy más kategóriákat is megemlítsünk. Lehet a jogszabályokat nem a PCX alkotja, de nekem úgy tűnik magasról tesznek rá mi van leszabályozva a garanciákkal kapcsolatosan és következmények nélkül meg is tehetik ezt.

2024. ápr. 27. 16:31
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem szabad 24 hós kártyát venni, ilyen egyszerű. Nyilván ha 2 és 3 év közt szükség lenne gariztatni, egy apró fenyegetés elég lenne, hogy különben hivatalos szervhez fordulsz, aztán már cserélnék is... A probléma inkább az, hogy ha el akarnád adni 2 év múlva, és papíron már nem lenne érvényes jótállás, kevesebbet kérhetnél érte.

Egyébként a fent linkelt második kártya (Ichill) Firstshopon még olcsóbb is, és ott megadják a 3 évet. De már az utolsó darab.

2024. ápr. 27. 19:20
 20/26 A kérdező kommentje:
19-es, köszönöm a válaszod. Nem tervezem amúgy eladni a vásárolt videókártyát, pontosan emiatt akarom alaposan meggondolni hogy melyiket veszem, mert hosszútávra, saját magamnak szeretnék videókártyát venni. Azért Nvidiára gondoltam mert ez már bevált nálam, jelenleg is egy kb. 10 éves gtx 770-es videókártyám van, de semmi probléma nincs vele a mai napig sem és a szoftveres támogatása is jobb mint a Radeonos kártyáknak. Csak persze drágább is. Az RX 7800Xt az nagyjából az RTX 4070 Superrel van egy szinten mégis kb. 40 ezer forinttal olcsóbb annál.
2024. ápr. 27. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!