Megér ez a bányász RTX 2080 10ezret?
-2020ban lett üzembe helyezve, azóta szinte non-stop üzemel (jelen pillanatban is), csak évente egy alkalommal volt leállítva, mikor újra pasztázták.
-A gyári coolersor nincs meg, hanem valamit rámókoltak utólag -az eladó szerint jobb is mint az eredeti, de nekem ezzel fenttartásaim vannak. Mindesetre szépen lett ráfaragva, nekem fel sem tünt volna, hogy nem a sajátja.
-Doboza nincs
-Modolt bányás bios van rajta, de az eladó kérés esetén visszállítja az eredetit. (élnék is vele, mert nekem játékra kellene)
-Zéró garancia. Nála kipróbáljuk, hogy müködik, aztán semmi esetben sem adja vissza a pénzt, akkor sem, ha másnap elfüstöl.
A leírásod alapján azt, mondanám hogy ez egy tök jó deal, le kell rá csapni!
De ez a napelemes cucc már redflag nálam. Itt már minden mókolt: a venti, a BIOS, de még az áramforrás is! Valami kókler lehet, aki villamosmérnöknek képzeli magát.
Annyiért nagyon megéri lehet, hogy tökéletesen jól működik a kártya csak kicsit rövidebb élet tartamú. De ha rossz is lenne bár nem tűnik annak leírások alapján akkor is 10-be tudod mit kapsz egy GTX 950-et vagy még azt se. Amúgy táp miatt nem kell aggódni az amit írnak róla az nem fedi a valóságot mert 400-500w-böl is elvan. Vagyis 500w táppal már biztos, hogy nem fog szarakodni ha nem rossz minőségű a táp a gyakorlatban is láttam 500w tápot RTX 2080 (Super!) kártya és I9 11900 mellett működni és semmi gond nem volt a táppal utána az illetőnél. A gép össz fogyasztása még ígyis megállt 400w alatt mindig játék közben egyedül néha munkában tudta ezt az értéket felül múlni amire eleve használva lett a pc. De érdekes módon az elég nagy fogyasztású cpu mellett is befért gond nélkül az 500-ba. Ahol a cpu és gpu is dolgozott keményen. De mondjuk nem 3D modell vagy video vágásos melót csinált rajta az emberünk, de az is komoly volt.
Az a minimum 650w érték az azoknak a szánták ha valakinek valami gagyi hulladék Akyga tápja van akkor abból kell a 600-700w teljesítményű, hogyha esetleg kicsi lenne a tápod vagy valami ilyen hulladék akkor már ezekkel nem lesz gondod. De amúgy ha vennél is egy Seasonic B12 750W tápot újonnan 29 ezerért vagy használtan 15-20-ba egy Bitfenix Whispert akkor is gondolj bele, hogy a kártya ára alapból 90k környékén lenne használtan. A linkeket elküldtem az előző válaszomba.
Ez nyilván egy kollegiális árajánlat, mert ha lehúzna és lefingana nálad a kártya, akkor rossz hangulat lenne hamar. Ő szabadulni akar tőle, nyilván tudja, hogy ha most feldobja Hardverapróra egy őszinte leírással, akkor nem sok vevője lenne, pláne magasabb összegért.
Vinném, veszel hozzá egy a 12-es / 13-as által linkelt tápot, vagy boltból garival max egy 650-est és kész. A 800 az túl sok, felesleges, pláne boltból egy minőségit, az azért 50 ezer körül mozog. A gyári BIOS lehet jó ötlet, azt azért kérd.
Még ha gyengébb procid is van, akkor is megéri, mert lehet lesz bottleneck, de a VGA áráért cserébe vállalható simán. Kicsit az ajándék lónak ne nézd kategória, még ha egy csöppet bele is fektetsz a táp miatt. 10 ezerért egy RTX 2080 még barátok közt is egy nagyon olcsó deal, mókolás ide vagy oda.
Így van, kell az olcsó áram a bányászathoz. Sehol a világon nem működik a bányászat már piaci áram árakkal. Mikor a nagy farmok már mind vízerőművek és ilyesmik mellé épül, ahol fillérekért vagy ingyen szerzik az áramot. Így megy ez már kicsiben és nagyban is... nincs ezzel semmi gond amúgy, verseny van, jó ez.
10 ezer nem tudom milyen árazás. Irreálisan alacsony. Nem értem. Ennél sokkal többet ér, bármennyit is bányászott vele. Ez így ajándék. Vennék kettőt is, hogy legyen egy tartalék. Bios visszaállítás mindenképp.
---
A gyári ventilátorok minden videokártyán szarok. Egy alap, pl egy arctic P8 nagyjából 2-3x akkora légszállítást tud (cserébe persze kb ennyivel vastagabb is). De fontosabb ennél, hogy csendes legyen. Bányában ez nem szokott téma lenni, ott simán mennek 100%-on konstans a ventik akár. Hamar csapágyasodhatnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!