Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Ryzen 7600x -nak meddig...

Egy Ryzen 7600x -nak meddig lehet levinni a maximális fogyasztását underclock/undervolt -al?

Figyelt kérdés

El lehet jutni vele egy intel 13100 fogyasztási szintjére (miközben gyorsabb marad annál)?

Minipc -t akarok építeni egyébként.

2024. ápr. 13. 15:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

simán belefér a 250W fogyasztási keretbe a 7600(X)+4060 kombó. még a 4060ti is, sőt egy undervollt 4070 is!!! (kér, hogy nincs belőlük LP). Ahogy előző írja, a procit pontosan meg lehet kötni wattra, videokártyát is azért egész jól lehet szabályozni. azt nem tudom, hogy lehet-e wattra pontosan állítani. afterburnert használok, és power limit-et lehet %-os értékben meghatározni.

a melegedés pedig van... kb annyi hőt termel, amennyit fogyaszt. tehát fizikai értelemben egy processzor az csak egy ellenállás, ami hőt termel. ezt a hőt le kell adni a hűtőborda felé. ennyi. tehát akkor kb egy low-profile videokártya magasságú lehet a procihűtő, ha jól értem. ezt matekold ki, hogy mi lehet a mérete/magassága.

a kicsi thermalright hűtővel el lehet lenni, és a thermalright az egyik legjobb az am5-re, köszönhetően, hogy valahogy nagyon eltalálták a kiképzését az érintkező felületnek, nagyon tökéletes a felfekvése a procira, ami nagyon sokat segít a hőátadásnál. meg az, hogy olcsó. mert oké, hát ott van a noctua, ami a csúcs a léghűtésben, minőségben, de hát ára is van. lényegében más gyártót én nem is néznék ez a kettőn kívül így loe profile am5-re. amazon.de, ott megtalálsz minden thermalright hűtőt, illetve a saját oldalukon nézd a méretezést (ha szerencséd van, akkor épp lesz itthon is, olcsóbban, árukereső, hardverapro). elégnek kell lennie ezeknek a kisebb hűtőknek is, 65W körül simán 95 fok alatt kell lennie. de ha éppen 95 fokot eléri, akkor sincs semmi. kicsit vesszábveszi az órajelet. naés?? erre van tervezve, hogy menjen konstans 95 fokon. laptopok mind így vannak, sőt ott van olyan chip is, ami 105 fokon kezd throttlingolni, nem kell félni a magas hőfokoktól, jól kezelik.

A hűtő kiválasztásnál a magasság mellett vedd figyelembe a ramok helyzetét és méretét, illetve az alaplap kialakítását, hűtőbordáit, csatlakozóit.

szval valami ilyesmit akarsz?

https://www.youtube.com/watch?v=X4H9rZoQupg&t=597s

vagy konkrétan ezt?

2024. ápr. 20. 15:32
 12/12 A kérdező kommentje:
11: Ebből jött az ötlet, viszont nekem nem baj ha kicsit nagyobb, de legyen hordozható és ne melegedjen annyira
2024. ápr. 20. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!