Baj lehet abból ha a processzor cooler-je és a memória szinte majdnem érintkeznek?
Van egy 2x4 GB Hyper-X Kingston RAM-om és most beszereltem egy Cooler Master Hyper 212 CPU hűtőt a gépembe, hogy jobban hűtse az i5 12400 procim.
Alaplapom: mATX-es ASUS Prime H610m-k
Azonban beszereléskor szembesültem, hogy szinte érintkeznek egymással a hardverek (ram és a cpu hűtő cooler-je).
Lehet képen nem látszik jól, de a passzív cpu hütőbordára van szerelve a ventillátor és annak a kerete szinte érintkezik a ram-mal (ami egyébként "burkolatos" gondolom az hűti). De maga a ventillátor természetesen szabadon tud forogni.
Most azon gondolkoztam, hogy ez okozhat-e gondot? És ha igen, akkor jó megoldás-e a nagy passzív hűtő másik oldalára szerelni, de azon hülyén nézne ki, hogy a passzív borda mögött menne az egy szem ventillátor lehet pocsék is lenne a hűtése.
Találtam egy stock fotót itt is elég közel vannak egymáshoz bár talán nem annyira mint az enyém.
"A másik oldalra is simán átrakhatod, ha ott elfér, nem egy kazán proci ez."
Értem, ha ha másik oldalán van, akkor milyen irányba rakjam a ventit?
Szívja ki a passzív hűtőborda rései közötti meleg levegőt vagy a gép ház hátuljából szívja a levegőt a gép eleje felé (ellentmond a gép hűtésével kapcsolatos alapdogmáknak, hogy a sz.gépház elejéből kell szívni a levegőt és a hátulján távozzon).
Na, látszik, hogy Ünnep van...:)
Semmi gond nem lehet, kivéve, ha a gépházad valami 20 éves örökségből származik.
Hidd el, hogy anno sokkal szarabb helyzetben voltunk. A gyártók annyira nem foglalkoztak a házak légáramlatával. A mai házakban ez semmit nem jelent. :)
"ami miatt feljebb kellene raknod a procihűtőt, tehát kilógna."
A Cooler Master Hyper 212-höz nem találtam olyan kiegészítőt amivel magasabbra lehetne állítani csak más foglalathoz (pl. LGA2011, AM4 stb) átalakítót.
A gyakorlatban hogy lehet "magasítani" egyébként? Milyen megoldással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!