Milyen nagy hatótávú de nem túl drága wifi jelismétlőt tudtok ajánlani? Az udvari kamerához kellene hogy stabilan eljusson a jel, mert most van mikor megszakad. Wifi analizerrel mérve -70 körüli értéket mutat.
Mekkora a távolság?
Jelenleg milyen eszközök (wifi elérési pontok, kamerák) vannak?
"de nem találok olyan paramétert feltüntetve, hogy milyen erős jelet ad, vagy hány méter a hatótávja"
A hatótáv függvénye a szabadteres veszteség:
az eszköz paraméterei - kimenő teljesítmény (ez korlátozva van az adott ország hírközlési hatóság által), antennanyereség, vételi érzékenység - meg szerepelni szokott az eszköz adatlapján/kézikönyvében - például:
Mondok egy számítási példát: tegyük fel, hogy 100 méter a távolság és 5 GHz a frekvencia. Ez esetben a szabadteres veszteség:
20 * log10(0,1) + 20 * log10(5) + 92,45 = 86,4294 dB
ha az adóoldalon (a példában szereplő eszközt feltételezve) 20 dBm kimenő teljesítményt feltételezünk és 16 dBi-s antennád van, akkor a vevőantennánál:
20 dBm + 16 dBi - 86,4294 dB = -50,4294 dBm jelszint lesz, amin a vevőantenna segít, tehát a vevőnél (ugyanolyan eszköz esetén):
-50,4294 dBm + 16 dBi = -34,4294 jelszint lesz. Ez az előbb említett eszköz -75 dBm vételi érzékenységéhez képest 40,5706 dB tartalékot jelent.
Köszönöm a válaszokat!
Ennyire én nem értek ezekhez az elméleti számításokhoz.
Mikor a kérdésemet feltettem, arra gondoltam majd olyan válaszokat fogok kapni, hogy "x ideje vettem y típusú hészüléket és nagyon jó, mindenhol van térerő vagy ilyet ne vegyél mert nagyon ócska."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!