Meg lehet javítani a pendrive-ot?
Van egy kb 15 éves 8 gigás Verbatim pendrájvom. Amin portble progik vannak. És az a gond, hogy nagyon lelassult. Konkrétan egy 2 gigás fájlt ha törlök azt írja 25 percbe telik. Ha nyitok egy böngészőt ami a pendriveon van, várni kell 5-8 percet mire betölti. Mit tudok tenni vele?
Tudom, külső ssd meg stb meg tegyem a gépre de több gépen használom ezeket és nincs kedvem telepítgetni majd törölni.
1) nem ismerem ezt a jelenséget. Mindenképp cseréld. Ha fontosak neked az adatok, tarts biztonsági másolatoKAT.
2) ha LAN-ban vannak a gépeid, akkor érdemes azért helyi megosztásban is tartani egy ilyen mappát, és akkor simán eléred bármelyik gépről.
3) igen, külső SSD az elsődleges javaslat. Vannak azért gyors pendrive-ok is, de nyilván az áruk is olyan. Nrked meg úgy látom kéne az is, hogy nagy fájlokat gyorsan tudj másolni, illetve programok futtatásánál a kis fájlok elérése is szóba jön.
Amiket lehet kapni párezerért 32-64 gigások, azok elég lassúak: szekvenciális írásban kb 25MB/s, tehát az USB2 sebességét is alig lépik át. Olvasásban már azért 100MB/s is összejöhet. Szóval nem a világvége. De ha sokat használod, akkor azért simán megéri egy külső pendrive is. Múltkor pl SOS kellett másolni TV-re egy 50GB 4K filmet. Pár perc alatt megvolt az is, mert a külső SSD-mre simán ment 400 MB/s-sel a másolás (laptop belső SSD-ről)
Èn leszednèk róla mindent majd nyomnèk rá egy formázást. De jobban jársz ha veszel egy ilyen nvme vagy m2 ssd házat meg bele egy tetszőleges mèretű ssd-t. Èn is ilyet tervezek venni. Lehet kapni sokfèlèt, csak a ház kinèzete miatt linkelem.
Vannak olyanok is amiknèl nincs kábel, egyből a gèpbe dughatod usb A vagy C csatlakozóval. Van amelyiken mindkèt vègèn van egyegy csatlakozó ( A ès C is ). Az igènyidnek megfelelő csatlakozojút tudsz venni.
Értem.
Jelenleg olyat tudtam csinálni, hogy egy 16 gigás memóriakártyára átpakoltam a cuccokat.
Nincsenek LAN-ban a gépek, nem is egy településen vannak. Rokonoknál. Csak hetente járok hozzájuk, és ilyenkor a "munkát is viszem". Office progik, Böngésző csak azért mert a mentett bejelentkezések, könyvjelzők ott vannak, meg a cég saját programja amit nem tudok csak úgy netről leszedni.
Az összes gép max USB 3.0-t támogat, de USB C port egyiken sincs.
Konkrétabban milyen márkát ajánlotok SSD-ből? Én egyébként megvoltam elégedve ezzel a Verbatimmal, sokat használtam, nem hagyott cserben sosem. Ez a lassú törlés nem sok kis fájl miatt volt, hanem egy film. Amit az asztali gép másodpercek alatt töröl, míg egy sok kicsi fájlból álló proginál a gép is elszórakozik úgy fél percet.
Én úgy tudom hogy a Samsungok a legjobbak. De mint írtam, azok a házak nem csak c portal rendelkeznek. Van mindenféle variációban.
Ennek pl rendes A csatlakozója van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!