Miért villog a monitor bekapcsoláskor?
Nem régen raktam össze egy gépet használt aklatrészekből. Semmi probléma nem volt vele eddig. Most olyan problémát produkál hogy bekapcsoláskor villog a monitor ,fel villan az LG logó majd el tűnik,olyan mintha ki be dugdosnám a monitort a konnektorba. Az alaplap rendesen indul csippan egyet és utánna lép fel ez a probléma. Elősször a monitorra gondoltam hogy a trafója nem működik jól,ki húztam a vga-ból és át dugtam másik hdmi ajzatban,de most újra produkálja ugyan ezt a problémát. A tápegység teljesen új egy 500 wattos táp, windows10 pro,16Gb ddr3 ram 4 slotban,proci i5 6500, vga Radeon rx 570 8 Gb, hdd 500 Gb,ssd 120 és 250gb,m2 120, a monitor egy Lg 1080p 22"FHD Lcd.
Videó kártya illesztő program a legfrissebb. Az alaplap Gigabyt Ga-H170-HD3 DDR3
"hogy mégis miért mennek tönkre a kondik"
A silány minőségük és a nagy igénybevétel miatt.
Az elkók melegben gyorsabban pusztulnak.
A rossz minőségű nagy ESR értékű (nagy belső ellenállású) kondik impulzusos igénybevétel közben melegszenek.
Meg elég rendesen alulméretezik őket. 12V-ra raknak 16V-os kondit pl.
Ha tényleg csak kondi baja van tegyél egyel nagyobb feszültségűt. Persze csak ha belefér, mert azok nagyobbak. Meg olyat aminek kicsi az ESR értéke és nagyobb a hőmérséklet tűrése. Akkor tovább fogják bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!