Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért villog a monitor bekapcs...

Miért villog a monitor bekapcsoláskor?

Figyelt kérdés

Nem régen raktam össze egy gépet használt aklatrészekből. Semmi probléma nem volt vele eddig. Most olyan problémát produkál hogy bekapcsoláskor villog a monitor ,fel villan az LG logó majd el tűnik,olyan mintha ki be dugdosnám a monitort a konnektorba. Az alaplap rendesen indul csippan egyet és utánna lép fel ez a probléma. Elősször a monitorra gondoltam hogy a trafója nem működik jól,ki húztam a vga-ból és át dugtam másik hdmi ajzatban,de most újra produkálja ugyan ezt a problémát. A tápegység teljesen új egy 500 wattos táp, windows10 pro,16Gb ddr3 ram 4 slotban,proci i5 6500, vga Radeon rx 570 8 Gb, hdd 500 Gb,ssd 120 és 250gb,m2 120, a monitor egy Lg 1080p 22"FHD Lcd.

Videó kártya illesztő program a legfrissebb. Az alaplap Gigabyt Ga-H170-HD3 DDR3

jan. 23. 12:45
 1/10 Szirty ***** válasza:
A monitor döglik, azzal kell foglalkozni...
jan. 23. 14:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen ez lehet a baj ,rá kerestem és több helyen ezt a problémát írják, állítólag a kondenzátorok mennek tönkre amiket lehet cserélni,de a kiváltó okot nem hiszem hogy meg lehet találni hogy mégis miért mennek tönkre a kondik
jan. 23. 18:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Régen volt egy alaplapom valamiért a kondik tönkre mentek benne. Ki lettek cserélve de egy pár hónap múlva ugyan úgy tönkre mentek. Attól félek itt is ez lesz ha sikerül is meg javítani.
jan. 23. 18:20
 4/10 Szirty ***** válasza:

"hogy mégis miért mennek tönkre a kondik"

A silány minőségük és a nagy igénybevétel miatt.

Az elkók melegben gyorsabban pusztulnak.

A rossz minőségű nagy ESR értékű (nagy belső ellenállású) kondik impulzusos igénybevétel közben melegszenek.

Meg elég rendesen alulméretezik őket. 12V-ra raknak 16V-os kondit pl.

Ha tényleg csak kondi baja van tegyél egyel nagyobb feszültségűt. Persze csak ha belefér, mert azok nagyobbak. Meg olyat aminek kicsi az ESR értéke és nagyobb a hőmérséklet tűrése. Akkor tovább fogják bírni.

jan. 23. 18:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tippet👍👍🙂
jan. 23. 19:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok, Most szedtem szét a monitort. Nem látok pukkadt monitort. Vettem multimétert de pontosan nem tudom hogyan kell használni,csak a dióda mérővel néztem ott adott némi értéket minden kondi és volt ami sípolt is a mérőműszer.
jún. 16. 12:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Még annyit szeretnék kérdezni hogx honnét érdemes ilyen tranzisztorokat rendelni? Ha tudnátok ilyen veboldalt mondani ahol széles a választék és megbízható azt meg köszönném.
jún. 16. 12:43
 8/10 A kérdező kommentje:
4 A temun láttam kondenzátor készletet, a mikrofarád értékek meg eggyeznek de a volt az több mindegyiknél. Akkor ez így jó lehet ha több a volt?
jún. 16. 12:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Ugyanígy van repülőgépen is. Semmi probléma nem volt aztán azt hallod a pilótafülkéből hogy "föld, húzza fel.. föld, húzza fel.." és még villog is egy piros lámpa. Ilyenkor mit érdemes tenni? Már semmit.
jún. 16. 16:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Oké és ennek kb mi köze a kérdéshez barátom?😀
jún. 17. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!