Rust játék 20-40 fps között mozog, laggol, droppol és most vettem bele gpu-t akkor miért?
a processzorom egy i54750
16gb ram
videokartya: strix gaming asus radeon rx480 8gb ddr5
Én tudom, hogy nem egy korszerű gép de full lowon csinalja ezt. Dod-al leszedtem a korábbi illesztőprogramokat és felraktam a frisset. Tényleg a gép nem bírja, vagy nézelődjek még, hogy lehet e baj?
Nézd meg a feladatkezelőbe mi dolgozik 100%-on.
A steam szerint minimum Intel Core i7-3770/10GB RAM/GTX670 kell neki,a procit leszámítva neked nem cska a minimum hanem az ajánlott hardver is megvan.
Első ránézésre ez alapján:
https://www.youtube.com/watch?v=OOfuUbo3S0s
azért 60-70fpsnek mennie kellene. Valami OS/driver gond lesz ott elsősorban.
Az online lövöldék processzorból mennek, ha lov grafikával nincs fps-ed ott a procival van a baj.
A videóban hősünk egy 8mag 16 szálas procin tolja szépen fel is skálázódik rá a játék. És full grafikán 50 FPS-el megy neki.
Más kevésbé proci igényes játéknál is droppol a gép?
A processzor 40%-on fut játék közben, a ram pedig 12gb körül fogyaszt. A processzor pedig nem 4750, hanem 4570 4 mag 3.20ghz és 6mb. Tegnap vettem a karit hadveraprón, heaven benchmark 4.0-al lefuttattam és ezek az eredmények jöttek ki, Quality: Ultra és Tessellation: Extreme beállításoknál, hogy :
FPS 57.9
Score: 1458
Min FPS: 8.5
Max FPS: 127.3
Ő az oprendszerem
Kiadás Windows 10 Enterprise
Verzió 22H2
Telepítés dátuma 2023. 12. 12.
Operációs rendszer buildszáma 19045.3930
Minőség Windows Feature Experience Pack 1000.19053.1000.0
És a proci volt a baj, most már 100 fps-em van ultrán :)))
Egy éve kinagytakarítottam a gépemet, újra pasztáztam a videokarit és a procit is aztán az lett a vége, hogy a hűtőt azt szarul tettem vissza és egy éve hűtés nélkül ment a procim :D Ami elég fura, mert egyszer már törtem el ilyen gagyi inteles alap hűtőnek a lábát és mikor nem volt rendes hűtése, akkor voltak bajok, kifagyott, kikapcsolt meg ilyenek. De ennek semmi látható jele nem volt, de köszi szépen 8-as, zseni vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!