Miért droppol az fps-em apexban?
Lapotpon játszok:
i7-9750H
GTX 1660 ti 6gb
2x8 gb ddr4 2666mhz ram
Tehát próbáltam elsőnek mindnet maxon 80-90 fps oke de droppolt nagyon sokat es nagyon érezhető volt mikor 90 ről hirtelen 85re vagy 77 re.
Azután mindnet mediumon 90-100 és úgyan úgy akár ledroppolt 79re és nagyon érezhető volt a minimális dropp tehát 100 ról 95 már az is idegesített.
Le vettem mindent de tenyleg amit el lehet csak képzeleni mindent lowra vagy kikapcsoltam ill. a felbontás maradt full hd ennyi és 100-110 de ugyan itt is ledroppol a játék és iszonyat idegesítő.
Hiába lockoltam le 60 ra az nagyon rossz volt... Viszont 90en ha lockolom mindig droppolt... 120hz a kijelző tudom nem tartja meg és ki se tudja hajtani a laptop... de valami ötletek? Ez a sok dropp miatt még ha minden low és ki van kapcsolva? Miért és mi a megoldása? 60fps már nagyon rossz ott nagyon érzékelem az akadozást így 90-110 ről.váltva és szeretnék ezek között maradni ötletek?
(ha a pubgt tudja tartani 80-90 között minimális droppal nem értem itt mi a probléma)
Throttlingot vizsgáld. Ez azt jelenti, hogy túlmelegedés miatt visszavesz a gép az órajelekből. Elsősorban procinál lehet gond ebből intel oldalon.
Játék gondolom SSD-ről megy...
A játék egyes részei nyilván kevésbé terhelik a gépet, mint mások (pl. ha egyszerre sok ellenség jön, vagy valami robbanás van, stb., ezt gondolom te is tudod) és a konfigurációd az adott beállítások mellett nem tudja fixen tartani az FPS-t, ennyi történik.
Ha nagyon zavar az FPS drop (ami ilyen picike mértékben kb. észrevehetetlen), akkor állítsd be fix 60-ra. Konkrétan nem hiszem el, hogy szemre észreveszed, mikor megy 60-al és mikor mondjuk 80-al.
A legjobb tanácsom az, hogy ne nézegesd soha az FPS számot, ha egyébként élvezhető módon fut a játék -és 60 körül már bőven az-, hanem a játékmenetre koncentrálj.
Ilyen gépben nem hiszem, hogy kellene fps-t fixálni, mert a VRR megoldja... Gsync gondolom. Legyen bekapcsolva, kérdező, sokat segít...
Már ha van, nézz utána. De ezekbe a gaming laptopokba rendes 144 hz gsync/freesync kijelzőket szoktak rakni, szóval illene lennie.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!