Tényleg ennyire olcsók a pendrive-ok?
Figyelt kérdés
128Gb-os pendrive-ot akarok vásárolni, gondoltam veszek kettőt és biztonsági mentésként használom.
Simán rákerestem, hogy 128GB pendrive és kihozta első találatként:
Ezek reális árak? Pláne ha azt nézem ott vannak a márkásak mint pl Kingston? Érdemes innen rendelni, ezek valódiak, mármint nem pl kínai utánzatok?
2024. jan. 4. 22:01
2/10 anonim válasza:
Tényleg - szlovák ÁFA-val, Artisjus matrica nélkül. De a legolcsóbbak azért is kerülnek annyiba, mert ki van spórolva a ház merevítése, nem védik rendesen a flash memóriát, letörik az USB csatlakozó meg hasonlók, szóval érdemes kicsit többet áldozni a minőségibb összeszerelésre.
3/10 A kérdező kommentje:
Értem. Amúgy maga a pendrive mint biztonsági mentés, így hogy 2 darabra mentem ugyanazt jó megoldás? Igazából családi képeket miegymást szeretnék úgymond biztonságban tudni.
2024. jan. 4. 22:24
4/10 anonim válasza:
5-10 éves távra nem biztonságos - a flash memória felejt, nem biztos, hogy megmaradnak rajta az adatok. Pár hónapos távra, 1-2 évre oké lehet, elég valószínűtlen, hogy 2 pendrive is sérülne.
5/10 A kérdező kommentje:
Akkor érdemes úgy hogy időnként felülírni, mondjuk évente?
2024. jan. 4. 22:29
6/10 anonim válasza:
Pendrive egy szar megoldás, de sokadlagos mentésnek elmegy. Ez is csak egy másolat. Valszeg egy használt merevlemezzel többre mennél, tovább bírná.
7/10 A kérdező kommentje:
Pont arra gondoltam először, csak aztán ugye ott mondják, hogy nagyobb a mechanikai sérülés veszélye, nyilván nem dobálni akarom, csak erre gondoltam elsőre, hogy akár ez is megeshet.
2024. jan. 5. 00:00
8/10 anonim válasza:
Maximálisan eggyetértek #4,6-al HDD, olcsóbb jobb.
A pendrive, ha nincs időnként újra írva veszít az adatokból. Egy elrakott HDD évek múlva is olvasható.
9/10 A kérdező kommentje:
Lehet akkor az lesz 2 darab aztán biztos helyen tárolom, úgy se akarom napi szinten használni.
2024. jan. 5. 00:30
10/10 anonim válasza:
Ezek gyanús helyről gyanúsan olcsók, nem kizárt, hogy hamisítványok. Nézd meg, máshol mennyibe kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!