Melyik pendrive-ot válasszam?
Ha nagy fájlokat akarsz mozgatni, akkor egyik se. Mármint apendrive felejtős. Külső SSD-t nézz.
Minden másra ott a felhő, médiaszerver, stb...
Attól függ mire kell.
-Kocsiba mp3-al telerakni kb mindegy legolcsóbb valami.
-Iratokat, fotókat hozni vinni szintén.
-Nagy állományokat, HD, UHD videókat napi szinten másolgatni, csak sebbesség és nem márka alapján vennék Pendrive itt már "drága"
Például, ez gyors:
Ilyen esetben külső HDD/SSD is képbe jön FT/GB/sebesség alapján már jobban jön ki az ember.
Kingstonnal az esetek 90%-ában befürödtem.
Adata - nincs tapasztalatom
Ami bevált nekem, az a Patriot.
A konkrét modellen múlik.
Volt már Kingston DT50-em, szerencsére már nem gyártják, ami úgy melegedett, mint egy merülő forraló, a sebessége pedig 2-3 perc után leesett USB 2.0 szint alá.
Adatával még nem nyúltam mellé, de jó az Intenso is.
#9 Hasonlóképp jártam én is egy Kingston USB3-as fém házas 128GB-os pendrive-al. Fél percig gyors volt a másolás, utána belassult, és felforrósodott az eszköz. Mindegy volt, hogy gépről vagy telefonról próbáltam, gyakorlatilag használhatatlan volt. USB2.0-ba dugva ugyanez a jelenség jött elő, csak akkor 2 percig bírta előtte...
Korábban volt egy USB2.0 pendrive-om, szintén Kingston. Két hét után megadta magát "írásvédett" lett.
Kingston MicroSD kártyák közül az egyik a telefonba helyezés után egy nappal már nem ment. A másik fél év után adta meg magát.
Kingston SSD-m fél év után halt meg, éppen folyamatban van a garanciális ügyintézés.
Viszont ami biztos, hogy EZ volt az utolsó, hogy bármilyen Kingston terméket vegyek.
ADATA-nincs tapasztalatom, viszont mint említettem, bevált a Patriot.
Van egy 32GB-os pendrive-om, néhány SSD-m (SATA és Nvme is), és egyikkel sincs probléma. A pendrive-om intenzíven használva van, nem kímélem, mégis már 5 éve "hűen szolgál" . A legelső SSD-m is Patriot (Burst 250GB) és a mai napig rendszermeghajtóként működik egy régi laptopban (2018 óta).
Egy másik 250GB-ost (amit 2020-ban vettem) nyáron külső házba raktam, és külső SSD-ként használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!