Nagggyon régi asztali gép eladása alkatrésznek hogy?
Kb 20 éves gép, ilyen P3 1GHZ celeron. Már persze nem használom, de nem akarom azért, hogy szimplán kukában végezze. Szeretném, hogy a RAM, alaplap, CPU vagy bármilyen alkatrésze tovább éljen máshol. Működik amúgy.
Én nem akarok sok tízezret ebből keresni, csak kárbaveszni nem akarom. De vaterán bohóckodni sem akarok. Ilyen hivatalos helyen akarnám eladni. Létezik ilyen? Egy computerbontót már kérdeztem, ők nem vásárolják fel, egy másik csak legfeljebb 10 éves gépet vesznek át
Az ilyen régi gép alkatrészeit tőlem elkapkodták pár éve amikor árultam. Igaz mindent 1eFt-ért adtam, de meglepett mennyire kelendő.
Egyben szerintem senkinek sem kell. Táp és ház persze mehet a kukába.
Hardveraprón simán adnak érte párezret, ha valami normálisabb lap van benne.
Egyáltalán nem igaz, hogy ez értéktelen.
Ez egy nagyon jó kis retró gép lehet. Nekem van ilyen procim. Korabeli felső kategória. Inkább 25 éves amúgy.
Már önmagában elkelhet 15-20 ezer.
De ha van még benne egy bszatós hangkártya és videokártya, esetleg dobozok, akkor még növekedhet az értéke.
Hardverapró, plusz retro pc-s fb csoportok lehetnek a cél. Pl aka-rom
De írj rám egy konkrét konfiggal, és akkor belőhetem én is. De a legjobb, ha ezekben az FB retro csoportokban kérsz beárazást, azok jobban benne vannak a témában.
"Már önmagában elkelhet 15-20 ezer."
:D:D:D
1 GHz-es Celeron a legszutyokabb processzor ami létezett, az a kategória, hogy mindenkinek van egy otthon a pincében. Soha nem volt felső kategória, tipikusan a "kell egy gép amin fut az pénzügyi program meg excel" munkahelyi gépekben volt jelen.
a celeron valóban nem volt akkor sem egy nagy CPU.
De nekem nemis célom, hogy ezen rengeteget keressek. Csak odaadni valakinek, aki ezeket gyűjti/használja, hogy ne pazaroljak alkatrészeket. És jobb lenne valami "hivatalosabb" bontóba, nem emberekkel vacakolni egyesével
"1 GHz-es Celeron a legszutyokabb processzor ami létezett"
Ja persze, mert abban a korban mindenki kirántotta a seggéből a Coppermine vagy Tua P333 árát, igaz? :D
Az 1000-rea Tualatin 990$-os msrp-vel nyitott 2001-ben ami akkoriban 277 000 Forint volt áfa és vám nélkül, 1000-res tételben. A Celeron népprocesszor volt a '90-es évek végén és 2000-res évek elején, mert a Pentium nem volt megfizethető az átlag számára.
Aznapi árfolyamon ez 348 000 forintos kiskerárat jelent és abban az évben bruttó 87 000 volt a minimálbér.
"Soha nem volt felső kategória"
Persze, az nem volt de nem is annak szánták.
"tipikusan a "kell egy gép amin fut az pénzügyi program meg excel" munkahelyi gépekben volt jelen."
Valamint a magyar gaming PCk nagyon nagy részébven, mivel a Pentium qrvadrága volt. Kb minden ismerősöm Celeronnal vagy később Duronnal nyomta. Az első megfizethető "high-end" procik az Athlon XP-k voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!