Melyik videókártya?
RTX 4060Ti 16GB
RX 7700XT 12GB
2K felbontás 60Hz maximális felbontás.
Szoftveresen is érdekelne nem csak a nyers erő...
A szoftveres része, hát kinek mi tetszik RayTracing-ben az Nvidia egy lépéssel előrébb jár a hardveres DLSS is jobb mint az FSR.
Raszteres (natív) minden trükktől mentes 1440p-re 7800xt ma a legjobb ár érték arányú kártya Nvidiában a 4070 és a 4070ti közé esik a teljesítménye.
Vannak akik "sz@r AMD" felkiáltással élnek, én nem értem őket. A legutolsó Nvidia kártyám a GTX750ti volt teljesen jó volt. Utána Rx580 8Gb simán játszottam vele bármit, most 6600xt van semmi bajom vele. Egyszer volt egy béta driver azzal voltak gondok, vissza raktam a régebbit és minden megjavult.
Vannak itt akik "sz@pnak" a "sz@r AMD"-vel majd ők megmondják miért ne, én konkrét érvet nem tudnék hozni ellene.
"Raszteres (natív) minden trükktől mentes 1440p-re"
És ez hogy jön ide?
A 2k-t az 1440p-re értik a legtöbben. Ezt a 7800xt max grafikán (RT nélkül) 60fps+ sebességgel "erőből" megoldja kb bármilyen cím esetén.
Én ha lehet, felskálázás nélkül szeretek játszani.
Ha most 200 ezer körül kártyát vennék nekem ez fontos szempont lenne.
Nálam az, hogy sok játék visít driveres problémák miatt, az sem segít ha DDU-val újra rakok akár egy másikat van amelyik random lefagy, de olyan is ahol random negyede annyi lesz az fps mint amennyinek kellene van 32gb ram, I5 12400F proci és normalis SSD IS mellé szóval tuti nem az a baj, és amikor vissza raktam a GTX 1060-at a gépbe csak, hogy megnézzem azzal minden elment visítás nélkül ami az AMD-n nem. Mármint nem fagyott ki, nem negyedelődött az fps stb. Meg az AMD beállítások is bonyolultan vannak megvariálva az adrenalinon belül és nem is olyan jók mint az Nvidianal.
De amúgy ha így beszélsz akkor egyáltalán minek tetted fel a kérdést? Akkor vedd a 7700 XT-t azt majd ha jól meg szopod vele akkor majd leshetsz. :D
"A 2k-t az 1440p-re értik a legtöbben."
Végül is egymillió légy nem tévedhet, ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!