Miért nem indul az új táppal a gép? Selejtes?
Sziasztok!
Próbálom életrekelteni az új táppal a gépem. Amikor a kapcsolóját bekapcsolom, áramot kap a gép, felvillannak az alaplap fényei, majd megnyomom a gép főkapcsolóját, akkor elindulnak a ventik de abban a másodpercben le is állnak, tehát el sem indul, semennyire sem. Triplán ellenőriztem ezeket a kábeleket, nem lifeg, nem lóg ki, normálisan csatlakoznak.
Ott tartok most már, hogy csak a proci meg az alaplap kábeleit dugtam be és úgy sem. Megjegyzés, a régi táppal ugyanezzel az eljárással (két kábel csak) azonnal indul mint eddig, felpörög, bootol.
Az alaplap:
Asus Prime B350 Plus
Táp:
be quiet! Pure Power 11 600W
A régi:
Fractal Design Integra M 450W
Laikus kérdés, de van olyan, hogy egy alaplap max hány wattos tápot bír el? Annyit találtam csak, hogy ennek a lapnak minimum 300W kell.
Köszönöm!
Olyan nincs, hogy nagyobb táppal ne indulna el. Úgyis csak annyi W-ot vesz fel az alaplap amire szüksége van.
Én valami rossz kábelcsatlakoztatásra gondolok mert ez egy minőségi táp.
Ha ott van még a régi táp, amivel elindult, csak tedd a ház mellé és dugd bele a kábeleit, hogy avval elindul-e.
Na hát nem tudom mi történt, de most jó... Már szét törtek az ujjaim úgy nyomtam be 100x-ra a kábeleket, meg a power sw-t újra (annak ellenére, hogy nem húztam ki) és most jó...
A Fractál még megvan igen, azzal elindult. Köszi mind a kettőtöknek a tippeket.
Eddig tartott a csoda, várom a további tippeket. Gondoltam beteszem a helyére (a tesztelés miatt ugye a házon kívül volt) és továbbra sem akar indulni.
CMOS elemet kivettem kicsit, semmi, már a fali földelt konnektorba dugtam a tápnak a kábelét, szintén semmi. A Fractállal változatlanul pöccre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!