Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Zárlatos alaplap javítása?

Zárlatos alaplap javítása?

Figyelt kérdés

Néhány napja a gépet új házba költöztettem és a hűtés vsatlakozói tönkrementek. Fogtam magam, és a műanyag vackok helyett oda csavaroztam az egészet. Ezután bekapcsoltam a gépet és megnéztem hogy nem melegszik-e a CPU. Kikapcsoltam a gépet, de az árakábelt nem húztam ki. Meghúztam a csavarokat, vissza kapcsoltam és láss csodát a hűtő tette a dolgát. Már örültem volna magamnak, amikor a gép leállt. Lehúztam mindent, egyesével. Egyikkel se indult el. Táp más géppel jó. Most két eset lehetséges: vagy a bekapcsoló gomb, vagy a lap.

Kérdés:

Miért kapott zárlatot az alaplap?

Ez egyáltalán zárlat-e?

Ha az, javítható?

Kösznönöm a válaszokat.

2023. dec. 31. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

"a hűtés vsatlakozói tönkrementek. Fogtam magam, és a műanyag vackok helyett oda csavaroztam az egészet."

Mi van?

2023. dec. 31. 17:47
 2/8 A kérdező kommentje:
A hűtő borda + ventilátort ilyen gagyi műanyag valamik tartották. Ezek helyett használtam a csavart.
2023. dec. 31. 17:51
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
11%

hat ha barkacsoltad es nem hivatalos csavaros felfogatokat hasznaltal akkor konyen zarlatot okozhattal a csavarokkal vagy akar a szerelessel (is/csak)

amugy korantsem biztos hogy a huto megfeleloen railleszkedett cpu ra

amugy pedig paszta? csak ugy mellekesen

netan ha femalapu volt rajta es rajta hagytad de elcsuszott, mazolodott

vagy azt hasznaltal valamiert

az is okozhat zarlatot

2023. dec. 31. 17:54
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

"A hűtő borda + ventilátort ilyen gagyi műanyag valamik tartották"

A kettőt egyszerre? Hova kifiam?

2023. dec. 31. 17:59
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen. A bordát tartották ezek a műanyag "csövek", és a bordán volt (van) a venti

Paszta volt, egy kicsit elkenődött, de nem ment le a CPU-ról. A PCI-E sínre csöppent egy kicsi. Nem tudom, milyen alapú. Utána járok majd.

2023. dec. 31. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
SZóval leválogatva az ostoba leírásból a lényeget, a gyári rögzítés helyett random csavarokkal, random nyomatékra húzva rábarmoltad a processzorra a hűtőt. Gratulálok.Az alalap rétegeinekj közösítésétől kezdve az ihs alatt megrepedt processzorig bármi lehet. Kezd spórolni a cserére.
2023. dec. 31. 18:23
 7/8 A kérdező kommentje:
:/
2023. dec. 31. 18:28
 8/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
55%

#5 ha szigetelo osszetetelu csak az sem elonyos egy nagyon finom bemeneten ha nincs hasznalva akkor se

de ennyibol akar el is talalhattam hogy zarlatot okoztal (ezzel is)

#6 ugyanmar az nem szamit addig csavarod mig birod az a megfelelo nyomatek:D

2024. jan. 1. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!