Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért világít folyamatosan a...

Miért világít folyamatosan a HDD-led?

Figyelt kérdés

OP-rendszer: Win7 pro

Van agy Satás SSD benne. Azon fut a rendszer

És van egy M2 SSD

A HDD-led a gép elején folyamatosan világít. Vírus nincs. Meghajtók még üresek. Pár napja lett a rendszer újra rakva. SSd-k 100%-osak. Feladatkezelőben sincs semmi kimagasló ami terhelné.

2023. dec. 28. 10:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Régebbi gép. Lehet rosszul van bekötve. Igazából nem befolyásol semmit. Csak fura, hogy folyamatosan világít. Pulzál néha, de ritkán. Nem folyamatosan ég.
2023. dec. 28. 12:50
 12/17 P.O.C. ***** válasza:
84%

#7: Már hogy a viharba ne lenne a HDD -nek állapot jelző ledje?? Biztos ebbe a dimenzióba élsz te?

A mai napig az összes alaplapon megtalálható a HDD led csatlakozója a front panelon. Nem is nagyon láttam olyan házat amin nincs, esteleg az újabb dizájn házakról talán már néha lehagyják.

Egyébként lapotoknak is egész gyakori volt régen 15 + éve a HDD töltésjelző led.

2023. dec. 28. 13:23
 13/17 CspCsj ***** válasza:
80%

#12:

Igazad van.

Annyival egészíteném csak ki, hogy bár HDD-LED néven szerepel, azért mindenfajta háttértár (HDD/SSD/CD/DVD/pendrive/stb.) aktivitását (írás-olvasás) is jelzi.

https://www.youtube.com/watch?v=hARhhNPOIjk

2023. dec. 28. 13:48
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

A HDD-LED nek két állapota van:

- villog: lemez aktív

- nem villog: nincs adatolvasás

Nem villog esetén teljesen mindegy hogy világít vagy sem, valószínű gyártófüggő is vagy több funkciója is van ( pl összenonták a bekapcsolást jelző leddel)

2023. dec. 28. 16:13
 15/17 anonim válasza:
100%

Hú gyerekek, itt a kommentelők nagy része 13 év alatt van, hogy nem látott még HDD Led-es gépet?

Még a 8 éve eladott gépházak mindegyikén is volt még ilyen LED.

Régen, amikor IDE HDD-k voltak, akkor világított folyamatosan a LED, amikor fordítva volt bekötve a szalagkábel.

Mivel ez SATA gép, a folyamatosan világító HDD Led oka a kevés memória (pl. 8GB alatt, 4 vagy 2 GB), vagy a folyamatos lapozófájl-használat lehet, valamilyen háttérfolyamat által.

Ha van elég RAM a gépedben (legalább 8, de inkább 16GB), kapcsold ki a lapozófájlt. Egy újraindítás után meg fog szűnni a világítás, és gyorsabb lesz a géped.

Üdv: egy 40 éve mérnök informatikus vén fószer :D

2023. dec. 28. 21:03
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
8 éve még ovodába járt.. 👍🤣
2023. dec. 28. 22:04
 17/17 A kérdező kommentje:

Én meg olyan gépet nem láttam még, amiben nem volt HDD Led :D

Mondjuk én se vagyok mai darab.

Amúgy alaplapra jój van bekötve.

16GB memória van benne.

Kikapcsoltam a lapozófájlt és tényleg gyorsabb lett a gép.

Viszont a led ugyanúgy világít.

Volt benne 2 hdd, amik elromlottak meg egy sata ssd.Akkor még nem világított folyamatosan. Azokat kiszedtem.

Azután telepítettem az ssd-re a rendszert meg beleraktam egy M2 ssd-t.

M2 ssd-nek is van egy folyamatos zöld ledje (nem tudom van-e köze)

Amióta beraktam az m2-t azóta világít folyamatosan a piros.

B360 Pro 4 alaplap.

De lehet a sata ssd kábelei már régiek meg maga az ssd is 10-15 éves.

Majd rakok bele új sata kábeleket meg egy új sata ssd-t, aztán kiderül.

Vagy a 10 éves FSP Hexa 400 vagy 500w táp gyenge már?

Meg azt néztem, hogy alul is van valami M2 ssd-nek hely. Én középre raktam az ultra M2-höz.

2023. dec. 29. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!