Teljesen új gépet rakattam össze. A problémám az lenne hogy sok játék közben ciripelő hangot hallok néha elég hangos, nem igazán tudom azonosítani honnan is jön a hang. Mi lehet a probléma?
A videókártyát maxon pörgettem amd stress tesztel semmi, csak a ventik.
Processzor hűtő csere volt, annál is megnéztem kihúztam a ventillátort játékok közben így is ment a ciripelő hang.
Config:
-r5 5600 (cpu)
-be quiet! pure rock 2 (cooler)
-asrock challenger rx 6700 xt (vga)
-asrock b550 phantom gaming 4 (alaplap)
-chieftec A-90 GDP-750C 750W (tápegység)
-kingston 2x16gb 3600mhz ram.
Valakinek van ötlete mi lehet a probléma? Esetleg valamit kellene cserélnem, jelzem MINDEN ALKATRÉSZ TELJESEN ÚJ.
Nem tudom hogy az alaplap gyengus vagy a táp így a konfignak, bár problémák nem voltak vele játékok közben sem például fagyás kilépés.
/Kivéve a last of us-t de annak meg tudom hogy nem jó a portja/
Esetleg upgrade ötleteket is elfogadok mert keret az lenne, de nem feltétlen akarok bármit is cserélni ha nem muszáj.
Köszönöm ha kapok értelmes válaszokat
Ami leginkább nyervogni szokott az vagy a táp vagy a videokártya.
Sajnos ezt nem garizzák, mert ahogy #1 is írta ez ártalmatlan jelenség.
Lehet rajta javítani, jobban, vagy kevésbé terheled a kártyát és van, hogy halkul vagy elhallgat, ha a kártya zúg.
Ez úgy egy jó kis gép, ha kielégít a tudása nem szükséges fejleszteni. Konkrétan nincs olyan, ami 1080p-n ne menne jó grafikával, de 1440p-n is egész jó.
A lemezre én is gondoltam, ezért cseréltem a hdd-t egy másik ssd-re, sajna nem jött be :D
Elég zavaró ez a hang tényleg, nézegetem hátha egy kis undervolt segít vagy hasonló dolgok vagy majd meghallgatózom egyáltalán melyik egységből jön a hang
ha nem engeded az egekig elszállni az FPS-t, hanem korlátozod pl 120-ra, akkor kevésbbé hallható a hang.
Azonban ha zavar a hang, akkor irj egy üzenetet a boltnak ahol össze rakattad, hogy szeretnéd kicseréltetni.
Ha nem cserélik ki, akkor vidd vissza nekik a gépet és mond hogy kenjék a hajukra :)
igen rivatunerrel lockolom az fps-t felesleges hogy több legyen 144-nél mert annyi a monitorom frissítése, de a 120 is jó ötlet vagy akár 100.
Kicsit mókoltam az undervoltal így kevesebb áramot vesz fel a gpu, így eléggé csendes lett, alig hallom az azelőttihez képest, bár még a stabilitást be kell lőnöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!