Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Átszabtak egy használt géppel?

Átszabtak egy használt géppel?

Figyelt kérdés
két napja vettem egy használt Dell gépet (OptiPlex 7010 mid tower), újszerű állapotban, az eladó szerint ez egy 4 éves gép. i7-es CPU, 480-as SSD benne, így került 70 ezerbe. Gyors, pengén működik, de: a BIOS-ban a manufacturing date az 2013.06.23! Jó gép meg minden, de ha 10 éves akkor engem át...tak. Néztem ezt a gépet, újonnan 160-200 körül van, szóval rális 4 évesen ez az ár... Vagy csak a BIOS mutat hülyeségeket? Most 10 éves gép, vagy sem?

2023. dec. 22. 08:19
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
60%

Ugyanígy van ha veszel egy doboz tejet. Nem mindegy hogy az van ráírva hogy 2023.12.22. vagy 2022.12.22. Teljesen más az íze.. 😉

Pedig a dobozuk teljesen ugyanúgy néz ki. 😁

2023. dec. 22. 21:07
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy átvert, mert lehet ő 4 évvel ezelőtt vette újonnan, és csak ennyit használta. A 2015-ös iPad mini 4-et az Apple pl. 2019-ig forgalmazta, sok kiskereskedő még további 1-2 évig árulta, így volt olyan vásárló, aki pl. 2021-ben vette meg ezt a modellt újonnan. Ha erre ma azt mondja ma, hogy 3 éves, akkor igazat mond.

Bevett szokás a kereskedőknél (akár nagykernél is), hogy a régi készülékeket amit nem sikerült eladni leárazzák, ahogyan élelmiszer boltoknál is a szavatossági idő végéhez közelítő termékeket. Adott egy régi felső kategóriás gép, ami mondjuk 5 éve áll a raktárban, de a specifikációi vannak olyan jók, mint egy újabb modellé. Ha ezt leárazza úgy, hogy olcsóbb lesz, mint egy újabb, de hasonló tudású készülék, akkor biztos megveszik. Vettem már én is így készüléket, picivel került többe, mint használtan ugyanaz a modell, viszont én bontottam fel, és természetesen járt rá a garancia is. Bár én akkor tisztában voltam vele, hogy nem a legújabb modell, de a korrekt ár miatt teljesen megérte, sőt jól is jártam vele, mert nem használt volt.

márc. 16. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!