Vettem használtan egy winchestert, de amikor megérkezett hozzám, akkor teljessen más értékek jelentek meg a Hard Disk Sentinel-ben. Szerintetek mit tegyek?
1/1
Ilyen hülyeségeket ki tudsz találni a Red, Purple, Balck, Gold-ra is?
#1-nek amugy igaza van.
Mindamellett hasznalt HDD-t ami mar nyitasnak is csak 80%-os tehat mar elkezdett sz.rakodni, jonnek a hibas szektorok, normalis esetben az ember nem vesz meg egyaltalan, meg 3000 forintert se.
Honnan jott a 2.5TB? Vagy 2, vagy 3, 2.5-os nincs.
A PCX oldaláról:
WD Blue HDD – tárhely általános jellegű otthoni felhasználásra. Tényleg megbízható, a kéket választva nem foghatunk mellé.
WD Green HDD – ugyanaz, mint a kék, csak enyhén alacsonyabb teljesítménnyel, környezetbarátabb kiszerelésben, alacsonyabb árral.
WD Black HDD – teljesítményorientált: játékra, tartalomgenerálásra ajánlott. Az egyik legdrágább HDD.
WD Red HDD – NAS-meghajtó. Hálózati adattárolásra optimalizált.
WD Purple HDD – megfigyeléshez, 24/7 használatra.
WD Gold HDD – ez a leginkább prémiumkategóriás WD merevlemez. Adatközpontokba, szerverekhez.
Használt hdd vásárlása mindig is lutri volt. Főleg hogy eleve hibás (szektorhibás) volt.
Ha hozzáadod hogy a szállításkor is éri rázkódás, ütés, akkor örülj hogy még működik. 😀
3.
Igen, csak én írtam félre a HDD kapacitását. Teljessen igazad van.
4.
Köszönöm a gratulációd. Amúgy meg...
5.
Köszönöm, hogy ezt így leírtad nekem. Azt nem tudom, hogy miért, mert ezzel már rég tisztában vagyok, de azért köszi.
6.
Azért vettem ezt meg, mert a hírdetésben egy olyan HDD-t hírdettek, ami nekem tökéletes lett volna a kérdésemben leírt célokra. Attól még bőven használható egy merevlemez ha szektorhibás, csak nem olyan biztoságos. Az meg hogy a szállításkor is éri rázkódás, ütés, ha mondjuk a PCX-ről, vagy eMag-ról vagy bárhonnan rendelek egy HDD-t, akkor is ugyanígy fenn áll enek a veszélye.
Ha egy HDD-n van nehany hibas szektor, ott hamarosan erkezni fog a tobbi is. Netto ostobasag azt hinni hogy 'boven hasznalhato', amint azt a mellekelt pelda is mutatja.
Magadnak kerested a bajt, megvettel tized aron egy sok-sok eve hasznalt merevlemezt, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!