Meddig bír ki egy középszerű gamer alkatrészekből rakott gép, játékokra 1080p-ben, ha újonnan vettem, majdnem minden nap megy, nem húzom sose, keveset játszok, tisztítom 3 havonta, karbantartom szoftveresen (mennyi a hozzávetőleges élettartam kb.)?
Van 20 éves gépem, gond nélkül üzemel.
Az lehet, de a gyorsaságáról lennének kételyeim. Sokra nem lehet használni csak yt/zene/könyvek, nagyon alapdolgok. Az operációs rendszerről nem is beszélve.
Nekem nincsenek kételyeim, ugyanolyan gyors mint 20 éve. A youtube szerintem már sok neki :D
Te az élettartamot kérdezted és a hardver élettartama simán van 20 év, ha nincsenek rajta szétfolyó kondenzátorok. Egy középszerű gép simán használható hellyel-közzel 10 évig, ha az aktuális legmodernebb mid-range cuccokból van összerakva, pl 6 magos proci,közepes videókártya... Nem lesz gazdaságos 10 év múlva, mert az újabb és újabb célhardverek egyszerűbben megoldják azokat a folyamatokat, amiket 10 év múlva a mostani i5-nek már komolyan számolnia kell utóbbiak hiánya miatt.
Itt a gyakorin is vannak olyanok, amik mai napig Core2Quadot használnak, azok idén voltak 15 évesek.
Nem írtad mire használnád, de a mai modern gépeket olcsón úgy tele lehet tolni hardverrel, hogy kb örökélet lesz belőlük. Fogsz egy i5-13600-at vagy Ryzen 5 5600-at, beleversz 64GB DDR4-et és egy gyors nvme SSDt, ezek együttese napi használatra akkora overkill hogy lehet 10 év múlva is gond nélkül belefér. Anno régen az volt a gond, hogy a közepes hardver az épp elég volt az akkori igényeknek viszont az elmúlt pár évben volt egy nagy techológiai ugrás ami azt eredményezte, hogy egy átlagos felhasználó még a közepes hardvert sem tudja kihasználni, a játékokat leszámítva.
Nem részletezted mire kell, de fizikailag 10-15 évet gond nélkül elmegy egy PC is.
Játékok/Filmek/Könyvek/Zene/Skype..kb. ennyi.
10-15 év az már komoly, nekem max 7 évig volt meg egy konfig, max a HDD-vel volt gond, de semmi baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!