Szerintetek ez jó gamer pc-nek?
Azt az elején leszögezném, hogy nem értek a gép összerakáshoz, most először csinálok ilyet, ezért érdekelne a véleményetek. Ha nagyon rossz az egész azt is mondjátok meg. Előre is nagy szépen köszönöm a válaszokat.
Konfig:
Cpu: INTEL Core i5-14600K 2.60GHz LGA-1700
Alaplap: ASUS ROG STRIX B760-F
Gpu: ASUS DUAL-RTX4070-O12G Dual OC GeForce RTX® 4070 12GB GDDR6X DLSS3
Ram: KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
Táp: BE QUIET! Straight Power 12 750W
SSD: SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S250BW
HDD:WD Black 1TB 2.5" 7200rpm 64MB SATA WD10SPSX
Cpu hűtő: ASUS ROG Strix LC II 280 ARGB
Ház: DEEPCOOL MATREXX 55 MESH ADD-RGB 4F
Nem.
Akármilyen olcsó B650-es AM5 lap + Ryzen 7 7800X3D. Árban ugyanott vagy de ez jóval erősebb.
Ramból 6000CL30-CL36 közötti.
A 250GB-os SSD nagyon kevés a 100GB-os játékok világában, legalább 1TB SSD, HDDt majd veszel később.
1. válaszoló köszi a választ
Az alaplapnál és processzornál voltam a legkevésbé biztos a döntésembe szóval köszi az ajánlást.
Rambol is szintén köszi az ajánlást.
Az SSDhez annyit tennék hozzá hogy szándékosan választottam ilyen kis tárhelyűt mert úgy terveztem azon csak a windows fog futni. De egyébként igazad van lehet jobban járnék egy komolyabb SSDvel és majd veszek ezt mindenképp módosítom.
Nem tudom mivel akarsz játszani, de ma már nem ritkák a 100GB fölötti játékok, azokkal én már nem küszködnék HDDvel.
Igazából egy nagy SSD nem jelentősen drágább és sokkal egyszerűbb az élet vele.
A lap+proci sem rossz, de olcsóbban van jobb így nincs sok értelme az i5-nek.
Amit az 1. válaszoló írt azt a fajtát nem találtam az Ipon.hu-n viszont helyette találtam egy ilyet: ASUS ROG STRIX B650-A ez esetleg a Ryzen 7 7800X3D procival jó párosítás lenne?
Ha nem jó amit találtam tudnátok jó alaplapot ajánlani?
3-mas válaszoló
Igyekeztem úgy összerakni a gépet hogy az ki bírja legalább 5 évig vagy tovább. A jelenlegit is 7 évig használtam és pontosan addig hogy már hiba üzeneteket kapok hogy elavult a gpu na meg ha a többi részét nézzük így összességében konkrétan küzködik a játékokkal.
Tehát a válaszom arra hogy mivel szeretnék játszani: Játszani szeretnék anélkül hogy meghalna a gép.
Én voltam az elő kettő is.
Alaplapból a minimum az az Asrock B650 HDV/m2 45 000ft-ért. Gyakorlatilag minden ami ettől drágább az jobb. A gay-ming életérzéshez hozzátartozik az "ár ó dzsí sztiksz", ha van rá plusz 60 000-red akkor vedd nyugodtan. Én inkább néznék olcsóbb lapot és az árkülönbözetet videókártyára költeném.
Teljesen jó cucc az Asus lap amit találtál, csak szerintem qrvadrága :)
A 7800X3D most a legerősebb proci játékra, az 5 évig garantáltan jó.
Nagyon szépen köszönöm hogy válaszoltál és segítettél.
Meg tudom érteni az álláspontodat, viszont én úgy vagyok vele, hogy lehet, hogy ez nagyon drága lesz így összességbe nekem, de egyszer élünk szóval, én nem fogom sajnálni rá a pénzt. Persze ennyi erővel jobbat is vehetnék mindenből csak hogy amilyen játékokra nekem kell egy jó pc azokhoz nekem már ez is bőven elegendő.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Ha ki tudod fizetni akkor nem gond, vehetsz nyugodtan drága hardvert csak néha érdemes mérlegelni, hogy mi az ami megéri és mi az ami nem.
Mutatok pár számot, hogy megértsd mire gondolok, ezek az iponos árak ha már úgy is ott nézted:
Mivel a RAM és a többi körítés ugyanaz így csak a lap+proci+videókártya trióra fókuszálok.
1,
INTEL Core i5-14600K 2.60GHz LGA-1700
ASUS ROG STRIX B760-F
ASUS DUAL-RTX4070-O12G Dual OC GeForce RTX® 4070 12GB GDDR6X DLSS3
501 570 Ft
2,
ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI
Ryzen 7 7800X3D
ASUS DUAL-RTX4070-O12G Dual OC GeForce RTX® 4070 12GB GDDR6X DLSS3
535 471 Ft
3,
ASROCK B650M-HDV/M.2
Ryzen 7 7800X3D
SAPPHIRE Radeon RX 7900 XT 20GB GDDR6 Pulse
540 173 Ft
Te most a másodiknál jársz. A harmadikban nincs semmi csicsa, semmi ROG/GAMING bullshit viszont +5000Ft-ért 1080p-ben kapsz extra 25-30% fpst, míg 1440p-ben 35-40%-ot. Ja nem kell a Ray tracing és nem akarsz generált képkockákat nézni akkor hosszú távon +5000-ért jobban megéri erre költeni, mert teljesítményben sokkal jobb és neked legalább 5 évre kellene.
Ha nekem kellene választanom, hogy legyen-e az alaplapon Gaming felirat vagy a 100fps helyett 140 fps-t kapok akkor az utóbbit választanám.
Ezek a ROG lapok nyilván többet nyújtanak az extrék terén ( több pci-e slot, +1 m2 ssd slot, szebb dizájn, Wifi, több USB), de a játékok teljesítményében 0 az eltérés az olcsó ratyi Asrock lap és a ROG Strix lap között. Ha neked adott összegért a teljesítmény fontossabb akkor inkább a harmadik. Ha elég ez RTX4070 natív teljesítménye és számodra lényeges hogy márkás cuccok legyenek a gépben akkor a második is kiváló választás. Alap esetben egyik sem fog meghalni a következő 5 évben, sőt a prociban bőven lesz annyi tartalék hogy újabb videókártyát is rakhatsz mellé.
Nem meggyőzni akarlak, csak felvázoltam hogy adott keretek között milyen eshetőségek vannak :)
Ha ma vennék SSD-t gamer gépbe én se mennék 2TB alá.
Jedi Survivor 150 Giga
AC Valhalla vagy 200 minden DLC vel együtt
De még a lineáris Alan Wake 2 is több mint 90
Jelenleg jobb áron vannak az SSDk mint valaha és a nagyobbak kicsit gyorsabbak is mivel több cache-ük van.
Hidd el 1 2 év múlva értékelni fogod ha most egy 2TB ost veszel
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!