Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem müködik a gigabites...

Miért nem müködik a gigabites internet usb-n keresztül?

Figyelt kérdés

Acer Swift X laptopomon van nincs rajta ethernet port igy szereztem egy sharkon usb ethernet átalakitót ami elvileg tudja az 1000mbitet mint ahogy az első képen is látszik de valmiért csak 100 mbit jön át rajta a windows szerint is illetve a speed test szerint is mind2 100mbitet mér.

De mi lehet a gond? Valami beállitás van erre?

Mikor elöször rá dugtam a gépre müködött az 1000mbit azóta egyszer sem

[link]

[link]

2023. dec. 21. 15:22
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Ahogy látom/sejtem, Digi a szolgáltatód és wifin keresztül csatlkozol.

Pontosan milyen eszközt/routert adtak, vagy sajátot használsz?

2023. dec. 21. 18:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Vagy az USB-s hálózati adapter (nem átalakító) nem tud valójában gigabitet, vagy a kábel sérült, és két jó érpár még van, de négy nincs, ezért 100 megabitet még bír, gigabitet már nem. Esetleg a Digi ONT-je olyan, hogy csak egy gigabites portja van, a többi 100 megabites, és te nem a gigabitesbe dugtad (nem emlékszem melyik eszköz ilyen, és azon melyik a gigabites port).
2023. dec. 21. 21:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Lehet az adapter lesz a ludas.

Kiprobáltam egy másik kábelel tökéletesen ment az 1000mbit fél órát hasznátam is így.Néhány órával rá most ugyanazal a kábelel pedig 100 mbit jön.

Nem is nagyon értem csak az adapter lehet akkor rossz.

2023. dec. 21. 21:57
 4/4 A kérdező kommentje:

update

[link]

Vettem egy ilyet ezzel tökéletesen megy az 1000mbit. A másik adapter volt a rossz

2023. dec. 28. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!