Fekete képernyő és újraindítást mi okozhatja?
Sziasztok, kicsit érdekes a történet, Svájcban élek és az egyik ismerősöm talált egy pc-t kirakva az út szélére, én vettem a bátorságot és megvettem tőle, mivel láttam benne potenciált😁 ezek a specifikációk:
Alaplap: X570-A-Pro,
CPU: Ryzen 9 3900x
Ram: 2x16Gb Corsair Vengeance 3200mhz Rgb
PSU: Corsair RM850X
SSD: Samsung 970 EVO 1TB
Videokartya nem volt benne, igy azt vettem itt hardverapron egy 5700XT-t szoval az nem lehet gond.
Most raktam ra uj windowst tegnap este, eddig ubuntu volt rajta, formaztam is, de valamiert csak kb 300gb tarhelyet eszlel. Nem is ez a problema, hanem random idokozonkent unrainditja magat, fekete kep nem allnak le sem a ventillatorok, vilagitasom sem mennek el.
VGA drivert sem tudtam felrakni, mert mire vegehez ert kikapcsol, esetleg valami tipp?
"az egyik ismerősöm talált egy pc-t kirakva az út szélére, én vettem a bátorságot és megvettem tőle"
Gondolom nem azért rakták ki az út szélére, mert kifogástalan állapotban volt, csak épp nem volt már hely a házban...
Mindenesetre ebből a leírásból amit írtál lehetetlen megmondani mi a baja, ha van egy működő géped akkor teszteld le egyesével a különböző hardverelemeket, hátha van köztük használható.
Szóval vettél egy lopott gépet...
Nézd meg az eseménynaplót, biztos lesz benne valami bejegyzés azokra az időpontokra amikor lehal a rendszer.
Persze ez a kamu része. Gratisként sem raknak ki ilyen számítógépeket, sem új ágyakat. Melyik kantonban csinálják ezt?
Vagy lopott vagy olcsón jutott hozzá hibásként és rád sózta. A lényegen ez nem változtat, csak gondoltam megjegyzem ( bár nekem az is fura, hogy te Svájcban élsz és nem a Ricardon veszel dömpingáron videókártyát, hanem legalább 1000kmrel odébb a prohardveren.. )
/OFF:
Mit ír a rendszernapló? Ha Windowst fel tudtad rakni és nem esik szét 2 perc alatt a rendszer akkor valszeg minden jó abban a rendszerben. CMOS resetet neki és kezdd az alapoktól. Ha törlés után alapbeállításokkal gond nélkül megy akkor a beállítások voltak a hibásak. Ha esetleg találsz a rendszernaplóban egy bejegyzést szoftveres hibára...
Próbáltad a VGAt másik slotban is? Az ubuntu ment rendesen?
Ez lehet, hogy hülyén hangzik, de én kipróbálnám:
Indítsd el a telepítőt ismét, de állj meg vele pl. ott, ahol a telepítés helyét kell megadnod. Hagyd ott a gépet, és várj. Így is újraindul?
Ha nem, akkor valószínűleg az SSD hibás. ( SSD-t, amúgy nem szabadna formázni, de ez csak saját vélemény.)
Ő vitt oda a címre, nem ért a gépekhez, de ez lényegtelen.
Nem néztem rendszernaplót, hazaérek és megnézem, köszi az ötletet, sajnos az ubuntu sem indult. Bedobta, hogy mit bootoljon, volt 2-3 fele ubuntu kulonbozo verziokkal, de amint ramentem, 1-2 perc utan ujraindult fekete kepernyovel. Masik slotot is megprobalom majd, koszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!