Miben másabb egy fotó nyomtató mint egy sima nyomtató?
Fotó nyomtatónak nagyobb a felbontása, kisebb pontokat tud nyomtatni, ezért kisebb kép részleteket is finomabban, részlet gazdagabban tud kinyomtatni.
Egy “normál” nyomtatónál nem szükséges a fotó hű képminőség, mert csak szövegeket, legfeljebb grafikonokat nyomtatsz vele.
A festék minősége is más lehet egy fotó nyomtatónál, mert a jobb képminőség érdekében eleve más papírt használ az ember, amin más festék jobban működik.
Amennyire tudom (nem nagyon követem egy ideje a nyomtató piacot), ma már a legtöbb tintasugaras nyomtató fotó minőségű (legfeljebb egyik jobban, mint a másik).
Általában, ha nem fotó nyomtatás a cél, hanem csak szövegek költséghatékony nyomtatása, akkor inkább lézer nyomtatót szokás ajánlani. Itt maga a nyomtató és a lézer technológia drágább, viszont gazdaságosabban üzemeltethető hosszú távon, mint a tintasugaras. (Lehet, hogy mára már ez is megváltozott.)
Én annyira nem nyomtatok, hogy nekem semmilyen nyomtatót nem éri meg vennem. Ha kell valami, elviszem a sarki nyomtató szalonba és max párszáz forintért kinyomtatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!