Melyik alkatrésszel érdemes kezdeni a fejlesztést?
Én mondjuk csak FullHD-val foglalkozok. 3 évig egy majdnem ilyen gépen videóztam.
R7 2700x, 2x8GB Ram, Rx580 8Gb.
Szerintem simán rápróbálhatsz vele HD-ban, 4K-n elösször a RAM lesz szűkös a legtöbb program legalább 32GB-t ajánl 4K videóhpz.
Proci mindenképp, azt igénylik igazán. 5950X mehet max, de oda már nagyon nem mindegy milyen alaplapod van.
És +2x16GB RAM is mehet a mostani mellé.
Ha effektezel is (akár csak egy égetett felirat, színkorrekció meg különösen), akkor a GPU is kihasználásra kerülhet, és akkor egy RTX 4060 és fölötte. Ha szigotúan csak vágás, akkor kb mindegy, mert maga a vágás nem használja a videokártyát. Szóval érdemes lenne részletezned, hogy milyen program,milyen funkcióit használnád.
Ha alaplapot is cserélnél, akkor AM5-re mennék. Ott még több kakaód lehet, de drága a proci, a lap, a ddr5...
Akkor videokártya elnapolható. Többet nyersz a ram+ptocival.
És SSD-ről SSD-re dolgozz.
A formátum megrendelésfüggő, persze a nyers 4k lenne a cél hosszú távon, de az egyelőre minden technikai szettemet leterhelné. :D így egyelőre marad a "flat"esített FHD 100 FPS.
Ha felhúzom a szettet 32 GB Ram-ra, a procit egy r7 5700x-re, ahhoz elég a tápom és a procihűtőm, vagy abba is nyúljak bele?
-Chieftec Snart 500w
-Xilence performance xc033 a200
Köszi a segítséget!
Ki rendel fhd 100 fps-t? A 24,30 akár a 60 is érthető, de a 100 honnan jön? :)
1080p RAW-hoz/ proreshez talán a mostani is elég, H264/H265 4K log videókhoz is simán.
32GB RAM és az 5700X kb elég mindenre 4K-ban, főleg ha van mellette egy közepes RTX ( ha az av1 is kritérium akkor minimum 3060 ).
Amire nem elég abból csinálsz proxyt... :)
Táp okés még erre a szintre, bár alsóbb kategóriás.
Procihűtő ha jól látom kb olyan, mint egy gyári amd alu borda. Lehet kevés lesz neki, de ideiglenesnek jó lehet azért, kitapasztalod. Max kicsit hangos lesz, esetleg throttlingol majd kicsit a proci. De egy 5700X az még nem a giga hőtermelő féle proci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!