Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit vegyek a gépembe?

Retkeslepke kérdése:

Mit vegyek a gépembe?

Figyelt kérdés

Sziasztok, fejleszteni szeretném a gépem, de ötletem sincs mi legyen a következő lépés. Jelenleg egy 2060 superem és egy i5 10500-as processzorom van 16 gb rammal. Terveim szerint maradnék 1080p-be, annál fentebb nekem nincs szükségem felbontásra. Jelenleg ez a setup elég furán viselkedik.

Íme néhány játék, ahol néztem az FPS-et:

God Of War (Magas grafika, 60 fps, ha nyílt térre lépek 50-re leesik.)

Contraband Police (Magas grafika, 50 fps)

Spiderman Remastered (Magas, 50-60 közötti fps)

Azt szeretném elérni legalább, hogy 1080p-ben a játékok folyékonyan fussanak, ha kimegyek nyílt térre, ne essen 60 alá, más elvárásom nincs. Köszönöm, hogy elolvastad, és a segítségedet! :)

#játék #processzor #GPU #CPU #Mit vegyek a gépembe?
2023. dec. 5. 08:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Egy erősebb kártya elférne, a proci 60 FPS hez teljesen jó. RAM attól függ, hogy bezárod-e a böngészőt/egyebet a háttérben, sok játéknál nagyon csücskös a 16 ma már(elég a 16, HA bezárod a felesleges cuccokat). Esetleg ha még nincs SSD-d(bár kétlem), akkor azt is bele.
2023. dec. 5. 09:17
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Ez azért nem rossz alap, attól függ mennyit szánsz a projektre.

Rtx4060 vagy Rx7600 mehetne mellé. És még 16GB ram és akkor egy darabig el leszel. Nyílt terepen mindig esik az FPS mert nagyobb a textúra, ami terheli a GPU-t, pláne high-on.

2023. dec. 5. 10:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm, hatalmas segítség! Ezek szerint a nyílt tereken a GPU miatt esik le az FPS? Nem a proci/ram a gond. Csak nem érettem mi lehet az oka, gépigényen 60+ fpst jósoltak nekem emellé a setup mellé, de nyílt tereken ezt messze nem tapasztaltam. :D Azt hittem valami gyíkja van a gépnek.
2023. dec. 5. 10:34
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Ezt amúgy könnyen meg tudod nézni, Afterburner kiírja hogy melyik hardver hány százalékon pörög(procinál fontos, hogy minden magot külön nézz, lehet 30% ot ír, de azért, mert csak két magot használ a játék, azok viszont 100% on pörögnek - ilyenkor is CPU limited van, mintha minden magra 100% ot írna). Ideális esetben 99-100% ot látsz CPU és GPU oldalon is, ha valamelyik kevesebb akkor a másik miatt nem tud dolgozni. Ha minden magas, akkor egyrészt tök jó, mert kiegyensúlyozott a konfig, másrészt viszont ideje fejleszteni(ha elégedetlen vagy a teljesítménnyel).
2023. dec. 5. 10:40
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
..ez meg azért van így, mert egymás után tudnak csak dolgozni a hardverek. CPU kiszámolja hogy mi történik a képkocka alatt -> GPU kiszámolja a képkockát. Ideális esetben mire a GPU végez a CPU már kiszámolta a következő frame hez kellő adatot, és a GPU tud számolni késés nélkül, ha még nincs új adat, akkor látsz olyat, hogy GPU 99% alatt van.
2023. dec. 5. 10:43
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Karácsonyi fényfüzért..
2023. dec. 5. 10:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Használtan egy 3070 megvan 100 körül akár.
2023. dec. 5. 12:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Egy olyan problémám van még, hogy a God Of War közben 100%-os proci használat van, de a videókártya 30% van csak kihasználva. Mi lehet ennek az oka?
2023. dec. 5. 15:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Proci pedig tudna többet, mármint biztos, hogy nem korlátoz, ha abból indulok ki, hogy nekem a 10400 + 3070 kombinációban 90-140FPS között tud a GoW FHD ultrán, leginkább 120FPS körül áll átlagosan. Szóval papíron a proci nem limitálhatja ennyire esetedben.
2023. dec. 5. 16:16
 10/11 A kérdező kommentje:
Akkor mi lehet a baja? A táp az lehet kevés? 650w
2023. dec. 5. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!