Milyen processzort vegyek a gépembe? Nagyon lassú lett az évek folyamán
Jelenleg ezek vannak a gépben:
Asus H81MK alaplap
Intel Pentium G3260 3,3 gHz processzor
Nvidia Gtx 1050Ti 4gb videokártya
Adata ddr3 2x4gb 1600 mhz memória
Akyga AK-B1-500 500 wattos táp
5400 rpm 500 gb merevlemez
Windows 10 64 bites változat fut most a gépen.
Arra gondoltam hogy veszek egy SSD-t és arra rakom fel a Windowst. Meg új processzort gondoltam, pontosan ezt: [link]
Milyen procit ajánlotok ami 40 000 forint alatt van és nem hell hozzá tápot cserélnem, illetve a gyári hűtője jó és nem kell egyedi proci hűtőt venni hozzá?
Az jó amit kinéztél.
Csak mielőtt beletennéd frissítsd az alaplap BIOS-át.
Ha már komolyabb pénzt tolsz bele akkor én az i5-re nem adnék ennyi pénzt, a sima 4 mag ma már kevés. i7-4770 vagy valamelyik E3-as Xeon ( jellemzően ebayről ). Ugyanennyiből - igaz használtan - de jobban kapsz, és lesz HT tehát 8 logikai processzorod - ami még ma is bőven jó kategória.
Itt elég jól átrágtuk a processzorkérdést, találsz infót minden oldalra pro és kontra:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
újat ebbe már ne vegyél
a procik nem hibásodnak meg sűrűn
azért az i7 még használtban sem olcsó, de már van 40 alatt is
a K-s proci csak Z-s alaplapba való(tuningolni)
ne nézz ilyen procit újonnan!! csakis a használt játszik!! Főleg processzoroknál, ami a legmegbízhatóbb elem! ha van olcsóbban, akkor használtat kell venni, mert szinte lehetetlen kinyírni őket, megéri, nincs vele kockázat.
i7 mehet akár. de a videokártyához az i5 is bőven elég...
hardverapróról, megbízható eladótól!
BIOS verzióra mindenképp nézz rá, és frissítsd, ha szükséges!!
10. generációra váltás is az alternatívák között lehet: 10100F 30e, B460 legolcsóbb 25e, 2x8gb ram 25e.
franc.. úgy nézem csak ismételtem a többieket, de ha már leírtam, hát marad... 😃
Hardverapró.hu
I5 4mag/4szál 10-15k
XEON 4mag/8szál 20-25k
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!