Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » DVD író tálca nem nyílik ki....

DVD író tálca nem nyílik ki. Olvastam, hogy legyen benne mindig egy CD, ami üres, akkor rásegít az ékszíjra?

Figyelt kérdés

Viszont a CD-t írható felével tegyem be, vagy a hátulja legyen a lézer felé?

Ha találtam egy ékszíjat, akkor leakasztom a régit, és ráteszem a másikat, nem lehet valami gond ilyenkor?

Egy ősrégi IDE DVD RW ékszíja az, az író remekül nyit-zár, ezért gondoltam átteszem az ékszíját, ha megoldható. Maga az író már nem ír.

Sajnos nem tlálom az oldalt, ahol olvastam ezt a "mindig legyen benne CD" megoldást.

2023. dec. 1. 13:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Van egy luk a lejátszó elején ha abba belenyomsz egy vékony drótot a lejátszó kinyílik.
2023. dec. 1. 13:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeséget olvastál. Inkább vegyél újat.
2023. dec. 1. 14:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi garantálja, hogy ugyanakkora az ékszíj mint a másikban? Amúgy meg legegyszerűbb ha veszel másikat, használtan már pár tábla csokiért kapsz egy írót.
2023. dec. 1. 15:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2023. dec. 1. 16:59
 5/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Van egy álló rész az író tetején, abba van egy mágnes gyűrű, ami arra szolgál hogy rászorítsa a lemezt a tengelyre. Ha kiszeded a mégnest és egyenlenletesen leköszörülsz belőle egy kicsit, akkor már nem lesz olyan erős, így a mehenika könnyebben boldogul vele, így nem lesz beragadva a tálca se. Túlköszörülni sem szabad, mert akkor meg nem lesz elég erőss ahhoz sem hogy a helyére szorírsa a lemezt.

Szóval lehet több próbát is érdemes tenni. Ilyen csípófogőkkal ne próbálkozz, mert rideg és darabokra törik. Esetleg régi kukába szánt meghajtókból is keszedhetet hátha abba gyengébb van alapból.

Amúgy osztom az előttem szólók véleményét. Annyira brutál olcsó, hogy nem éri meg a kínlódást. Pl, nem rég találtam ahol egy tag a hardveraprón 2500 Ft -ért zsír új LG írókat osztogatott.

Szóval ha nem valami brutál jó minőlségi íróról van szó a régi időkből, akkor szerintem se kínlódj vele.

2023. dec. 1. 17:46
 6/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Még olcsóbb lett: [link]

Ennyiért már a csavarhúzót sem emelném fel. :D

2023. dec. 1. 17:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi. Veszek egyet.
2023. dec. 1. 19:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én kicseréltem benne a szíjat egyel kisebb méretre. Lassabban nyílik ki de legalább kinyílik. Amúgy igen, az segít ha van benne lemez, csak az a bootidőt megdobja, mert meg kell várni amíg beolvassa.
2023. dec. 1. 21:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2023. dec. 1. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!