Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » DVD író ami nem ír?

DVD író ami nem ír?

Figyelt kérdés

ASUS DRW-2014L1T a típusa. Olvasni szépen olvas minden lemezt írni viszont mindig hibásan ír, van hogy a progik is hibát dobnak ki illetve ha meg is írja a lemezt maga a lemez is fura ilyen körkörös lilás árnyalatú sávok keletkeznek rajta. Nem a szokásos írási sávok hanem ilyen kissé színváltósan.

Létezik hogy az írási része megadta magát? Ritkán van használva, most pont szükség lett volna rá.

2023. júl. 5. 02:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%
Dobd ki a kukába a DVD írót papesz, 2023 van.
2023. júl. 5. 04:57
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Másik számítógépben is kipróbálnám.
2023. júl. 5. 05:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szoftverrel írsz? Próbáld meg másikkal.

Néhány ingyenes:

[link]

[link] (az elsö, free verzió)

[link] (innen is a free)

2023. júl. 5. 07:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Le kellene tesztelni másik környezetben (más gépben, vagy más oprendszer alatt) is. De egyébként simán lehet, az írást és az olvasást külön lézer végzi, így előfordulhat, hogy az egyik megadta magát, a másik ettől függetlenül még működik. Sőt, én olyannal is találkoztam már, ami az újraírhatókat jól kezelte, de az írhatókat fel sem ismerte.
2023. júl. 5. 08:18
 5/13 anonim ***** válasza:
Ingyenes program a CD Burner XP is, bár már pár éve nem fejlesztik, elég jó, csak a reklám-mentes verziót érdemes letölteni.
2023. júl. 5. 09:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Bármi meg tud hibásodni.
2023. júl. 5. 12:22
 7/13 anonim ***** válasza:

Az íráshoz nagyobb erősséggel használja a lézert, mint az olvasáshoz, simán előfordulhat, hogy legyengült a lézer annyira, hogy már nem képes lemezt írni.

Cserélni kell.

2023. júl. 5. 12:42
 8/13 A kérdező kommentje:

Win kidobta, hogy nincs támogatott írási sebesség. ( 8x-os sebességgel akartam DVD-t írni. )

Nero lézer beállítási hibával el sem kezdte az írást, egy harmadik program végigcsinálta, abból lett a " szivárványos " lemez, amit utána nem elhetett rendesen olvasni, a negyedik pogi félidőben dobott hibát.

2023. júl. 5. 12:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Eszközkezelőbe távolítsd el, indítsd újra a gépet, lehet rendbejön, amikor újra teszi a driverét, de nem nagy az esély.
2023. júl. 5. 14:13
 10/13 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodom lehet cserélem, amilyen filléres árakon vannak, jó szökőévente van rá szükség, de nem olyan drágák ahogy néztem.
2023. júl. 5. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!