ASUS DRW-2014L1T a típusa. Olvasni szépen olvas minden lemezt írni viszont mindig hibásan ír, van hogy a progik is hibát dobnak ki illetve ha meg is írja a lemezt maga a lemez is fura ilyen körkörös lilás árnyalatú sávok keletkeznek rajta. Nem a szokásos írási sávok hanem ilyen kissé színváltósan.
Létezik hogy az írási része megadta magát? Ritkán van használva, most pont szükség lett volna rá.
Le kellene tesztelni másik környezetben (más gépben, vagy más oprendszer alatt) is. De egyébként simán lehet, az írást és az olvasást külön lézer végzi, így előfordulhat, hogy az egyik megadta magát, a másik ettől függetlenül még működik. Sőt, én olyannal is találkoztam már, ami az újraírhatókat jól kezelte, de az írhatókat fel sem ismerte.
2023. júl. 5. 08:18
5/13 anonim válasza:
Ingyenes program a CD Burner XP is, bár már pár éve nem fejlesztik, elég jó, csak a reklám-mentes verziót érdemes letölteni.
2023. júl. 5. 09:18
6/13 anonim válasza:
Bármi meg tud hibásodni.
2023. júl. 5. 12:22
7/13 anonim válasza:
Az íráshoz nagyobb erősséggel használja a lézert, mint az olvasáshoz, simán előfordulhat, hogy legyengült a lézer annyira, hogy már nem képes lemezt írni.
Cserélni kell.
2023. júl. 5. 12:42
8/13 A kérdező kommentje:
Win kidobta, hogy nincs támogatott írási sebesség. ( 8x-os sebességgel akartam DVD-t írni. )
Nero lézer beállítási hibával el sem kezdte az írást, egy harmadik program végigcsinálta, abból lett a " szivárványos " lemez, amit utána nem elhetett rendesen olvasni, a negyedik pogi félidőben dobott hibát.
2023. júl. 5. 12:55
9/13 anonim válasza:
Eszközkezelőbe távolítsd el, indítsd újra a gépet, lehet rendbejön, amikor újra teszi a driverét, de nem nagy az esély.
2023. júl. 5. 14:13
10/13 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodom lehet cserélem, amilyen filléres árakon vannak, jó szökőévente van rá szükség, de nem olyan drágák ahogy néztem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!