Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Noctua hűtés miért dragább...

Egy Noctua hűtés miért dragább mint egy Id Cooling?

Figyelt kérdés
Egy I7 14700K amit 6.1GHz-re húztam és egy 3 ezres processzor hütővel használom de így már eltudja érni a 100 fokot. Ezt szeretném lecserélni először a Noctua hütőket néztem de azt mondják nem annyival jobbak mint a többi csak indokolatlanul drágábbak és láttam, hogy az Id Cooling 225 XT eléggé jó áron van. All In One Vízhűtés semmiképp nem jöhet szóba, ha vennék I9-et akkor sem bár azt ebben a generációban nem hiszem, hogy fogok azért mert egy jó léghűtés sem sokkal gyengébb és sokkal tovább működő képes marad. Custom vízhűtés jó lenne de gondolom azt nem lehet 48 ezerig kihozni. Ezért kérdezem akkor azt, hogy jobb a Noctua egy papíron jobban teljesítő Id Coolingal szemben ha igen akkor miért? Vagy legyen az Id Cooling vagy valami olcsóbb?
2023. nov. 27. 12:58
 1/2 anonim ***** válasza:
72%

Az az Id Cooling 225 XT szerintem kevés lesz egy ilyen tuninghoz. Max 220W TDP-ig jó. 6,1 GHz-re húzva az a proci kb 300 W körül van. Tehát olyan hűtő kell neked, ami 300 W TDP fölött jó. Nem tudom, hogy léghűtésben ilyen létezik-e. Lehet, hogy csak vízhűtéssel tudod megoldani.

Aki ilyen extrém tuninggal foglalkozik és 200 ezret költ a procira, az ne kicsinyeskedjen a hűtőn, hanem tegyen oda egy normális vízhűtést, mert szénné ég a procija.

2023. nov. 27. 13:57
 2/2 anonim ***** válasza:
23%

Addig cseréld le a hűtőt mielőtt a proci kupakja alatt tönkre nem megy a hűtőpaszta mer utána már semmilyen hűtővel nem lehet lesz hűteni addig amíg ki nem alatta cserélve a paszta.

A Noctua hűtők általában a ventilátoruk miatt drágák.

Talán ez megfelelő hűtő - 157mm magas.

[link]

[link]

2023. nov. 27. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!