Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Noctua NH-U9S Chromax Cpu...

Noctua NH-U9S Chromax Cpu hűtőm letud hűteni egy I7 13700K-t is olyan hőfokra ami nem károsítja a procit?

Figyelt kérdés
Húzni nem tudom még, hogy fogom e a procit vagy nem mert amúgy is cseszekedni kell a biosban. Egyenlőre az érdekel, hogy alap órajeleken bírja e. Vagy csere, régen azért vettem Noctuat mert sokszor dicsérték, hogy erős processzorokat is jól lebírnak hűteni új gépekbe is lehet tovább vinni, vetekednek az All In One vízhűtések akármelyikével és azoknak az elromlási rátája is nagy amit nem kézzel szerelsz össze. Ezek viszont lég hűtések között is a legjobbak. Nem tudom a gépház típusa fontos, de ha igen megnézem azt is pontosan. Azt tudom, hogy Aerocool.
2023. aug. 16. 16:30
 1/5 szántóvető ***** válasza:
100%
oc nélkül elég lesz,húzva már nem biztos.ez egy kis méretű hűtő,tehát teljesítményre nem a legjobb.
2023. aug. 16. 16:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
OC nélkül elég lesz.
2023. aug. 16. 17:03
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
Ezeket a procikat amúgy is úgy tervezték, hogy elég magas hőmérsékletet elviselnek, mielőtt nekiállna visszafogni magát.
2023. aug. 16. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek viszont lég hűtések között is a legjobbak."

Persze, a másfél kilósak. :D

A Noctua saját websiteja érdekesen fogalmazza meg a TDP kérdést, kiszámoltak valamit amit semmivel nem tudsz összehasonlítani:

[link]

A korábbi tesztek szerint - amikor még TDPvel dolgoztak - olyan 140Wattig jó ez a hűtő. Turbo alatt a 13700K 253Wattról indul. Kizárt, hogy all-core terhelés alatt ezzel a hűtővel ne lenne thermal throttling. Játékok alatt valszeg elbír vele, de ott is simán lesz 85+ fokos a proci. :)

Kis terhelésen elég lesz ez a hűtő, de kis terhelésre a 13700K teljesen felesleges. Komolyabb terhelésnél ez a hűtő kevés lesz.

2023. aug. 16. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az a pici hűtő, hát talán ha nincs terhelve a proci, a legnagyobb noctua-ák ajánlottak rá, ha ki akarod próbálni mit tud a cucc, vagy valami bazi AIO. Lesz meleg télire.

Kipróbálni kipróbálhatod, de hamar vége lesz a mókának mielőtt leszabályoz.

2023. aug. 16. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!