Muszáj pont ugyanolyan memóriát tennem a gépbe?
Nagyon kevés a memória az asztali PC- ben, egy 4Gb- os DDR3 (800MHz állítólag - ezt írja ki a CPU-Z alkalmazás), és az lenne a kérdésem hogy ilyet keressek, vagy jó az 1600/1333MHz- es is? Nem értem miért 800MHz- et ír ki ez a program, szerintem jóval több. Azt se tudom létezik -e ilyen, nem találtam a neten.
Jó lesz -e az új modullal ez a régi? Alaplapon két slot van, bővíteni kéne. Volt benne egy másik modul, azt ki kellett venni, mert azt csinálta a gép, hogy elindult-leállt, elindult-leállt és ennyi. Amikor kivettem a másikat azóta semmi baj. Csak nem akarok úgy járni, hogy feleslegesen veszek memóriát. Kiderítem sérült -e a slot egy 2Gb- ossal, mert ha igen, akkor inkább egy 8Gb- osat veszek a jó helyre. Várom a tanácsokat.
Azért írja ki, mert tényleg annyi a valós órjele. Csak a DDR memóriáknak duplán veszik ezt az értéket, mert "Double Data Rate". Tehát valójában effektív 1600 Mhz -es DDR3 modul van a gépedbe.
Azért nem találsz 800 Mhz -es DDR3 -at, mert nem a valós órajelével reklámozzák a RAM -okat.
Ha 800-at ír ki, az teljesen rendben van. Ezek szerint az egy 1600-as memória. Ha kiderül, hogy jó a foglalat, akkor vegyél egy ugyanolyan 1600-ast, menni fog.
Egyébként meg nem muszáj 4-est venni a 4-es mellé. 8 gigást is vehetsz és így 12 giga lesz a gépedben.
Arra is készülj fel, hogy lehetséges, hogy szükség lesz BIOS-frissítésre is. Lehet, hogy a több memóriát csak így fogja tudni kezelni, vagy az új modult csak így fogja felismerni. Nem biztos, hogy így lesz, de inkább ne legyen meglepetés. Ha tudsz, olvass utána az alaplap támogatási oldalán vagy a kiadott BIOS-verziók leírásánál.
Előtte azért a mostani modullal ellenőrizd az új foglalatot, ahogy írták itt többen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!