Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek erre a HDD-re...

Szerintetek erre a HDD-re érdemes menteni akármit is? Vagy kuka?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Adott egy 320Gb-os Hitachi Travelstar HTS543232A7A384 típusú HDD. Egyik napról a másikra Lepergett a kondíció, Ami érdekes, mert laptopban van, de a laptop fix helyen van az asztalon. Csak néhány játék volt rajta, de csináltam egy teljes formázást. A HDD-t elérem, tudok rá írni, olvasni róla, nem produkál semmilyen szokatlan hangot.

Nagyon meleg sem érte, mert a gép alatt van hűtőpad, így 30 fok fölé sosem megy.

Újra szeretném rakni a Windowst, de az adatokat le szeretném menteni erre a HDD-re, mert nincs másik. Csak aggasztó ez a 0% kondíció, lehet rámásolok mindent, aztán legközelebb már nem indul el.

2023. nov. 17. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért végigszàntotta a fej a lemezt. Sok jóra nem számítanék.
2023. nov. 17. 11:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A fontos dolgokról mindig legyen legalább egy másolatod.

Addig használd, amíg nem tudod lecserélni.

2023. nov. 17. 11:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A hibák száma elérte a gyártó által meghatározott küszöbértéket, erre már az alaplap is kukorékol, ha be van kapcsolva a smart monitoring funkció. Ha még garanciális ilyen állapotban már jogosult vagy érvényesíteni azt. Egyébként a lehető legrövidebb idn belül cseréld. A szabvány szerint a küszöbérték elérésétől számítva minimum 24 órát működőképes még az adatmentés biztosítása miatt. De senki sem tudja megmondani meddig lesz működőképes.
2023. nov. 17. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen 328-adlagos biztonsági mentés mehet rá. Fiókban is elfér gondolom.
2023. nov. 17. 12:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát megpróbálom. Lesz ami lesz. Ha már másoláskor elvérzik akkor hagyom a fenébe.
2023. nov. 17. 12:49
 6/8 A kérdező kommentje:

[link]

Hmm. Most meg feljebb ment a kondi miután tettem rá egy mentést. Érdekes. Lehet a SMART lenne megkergülve?

2023. nov. 17. 18:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert az írás alkalmával kiderült, hogy hibásnak vélt szektorok mégsem azok (vagy csak azt hiszi), ezért javult az állapota. Próbáld meg visszaolvasni, akár egy olvasás teszt futtatásával, ott majd kiderül hogy mi olvasható abból amit ráírt és ha rosszak a szektorok, csak jónak hitte, újra le fog esni a kondíció.
2023. nov. 17. 20:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Már sikerült újrarakni a gépet, ránéztem sentinelben, megint leugrott 0-ra. De az adatokat tökéletesen elértem, vissza is tettem az SSD-re.

Még annyit teszek érte, hogy futtatok rajta egy szektor javítót, Disk genius-sal másoltam át az SSD-t a HDD-re, abban láttam, hogy van felületteszt, csak kb 2 órás. Hátha helyrepakolja, és megmarad tárolónak.

2023. nov. 17. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!