A gép alkalmas ezekre a dolgokra?
Arra, hogy naponta 2-3 órát játszak rajta. Ilyen játékokkal és videókat vágjak? CS2, Cod Warzone2, Lords Of The Fallen, ROE, Vallheim
Msi Mag X670E Tomahawk Wifi
Ryzen 5 7600X oc 5.5GHz
Be Quiet Shadow Rock 3
2x8gb Patriot Viper Venom 6600mhz cl34 ram
Seagate BarraCuda Q5 1TB M.2 SSD
Toshiba 2Tb HDD
be quiet! Shadow 3 Rock Slim BK010 proci hütő
Antec High Current Gamer 650W Gold Táp
GIGABYTE Windforce GeForce GTX 1650 SUPER 4Gb
32GB RAM-t vennék mindenképpen.
1650S-t én nagyon elfelejteném a helyedben, használtan néznék egy RX 6600/6600XT-t.
Többi rendben van, a legendás Antec HCG-ért plusz pont.
2023-as Lords of the Fallen eléggé térdre kényszerítene egy 1650S-t.
RX 6600 alá nem mennék
Rendben van de nem tudom, hogy került egy gtx 1650 super egy ilyen bika lap és cpu mellé. Még ha azért építettél így, hogy sokáig ne kelljen hozzá nyúlni esetleg a cpuhoz akkor is min RTX 3050 illet volna bele, gondolom akkor előző gépből maradt kártya. De a 16gb ram kevés lehet főleg videó vágásra. És ahogyan nézem újonnan még 2 ilyen ram kitet nem tudsz most venni. De érdemes lenne ugyanilyet venni. Lehet elkellene adni ès 50-ért van ugyanez a ram csak 2x16gb kivitelben 6600mhz. Vagy 60k környékén kapni 2x16gb 7000mhz ramot is. De ha veszel 47-ért egy Corsair 6200mhz ramot azzal sem kerülsz hátrányba.
Videovágásra ha komoly szinten űződ akkor használtan minimum RTX 2070, Super, 3060 elkellene újonnan pedig RTX 4060, Ti vagy Rdna 3 Rx 7600 .
Mire kell pontosan neked az X670E chipset? Rohadtsokat tudnál spórolni az alaplapon. Egyrészt ugye az X670 megnyit számodra még néhány pci-e sávot. Azaz bővítőkártyáknak lesz több helyed. Ennyi. Ha nem gondolkozol bővítőkártyákban, akkor B650E okés.
Az E pedig a pciE 5.0-ra utal. Az E nélküliek 4.0-sok. A platformot tekintve nem túl esélyes, hogy szükség lesz majd rá. Szóval ott tartunk, hogy a 120 ezres lap helyett elég az 50-70 ezres is. Akár... de neked kell tudnod az igényeidet.
2x16GB RAM mindenképp. 6000 mhz cl30, 6400 mhz cl32 környéke mostanában a jó ár/értékben. 50 alatt kifogod, akkor az top vétel ma.
Ha ilyen árszinteken nézegetsz, akkor azért legalább egy RX 6800 pattanjon befele, de inkább 7900XT/4070. De múndenképp egy minél komolyabbat kéne belőni. Játék tekintetében nincs értelme a top hardvereknek videokártya nélkül... jó, ha 20 ezret ér az a kártya... neked meg egy legalább 200 ezreset kéne belepakolnod, különben nincs értelme az egész körítésnek.
Táp tier A-B-ről!! Pl rm750x shift (shitftben már van pci-e 5.0 tápkábel, ami kell az nvidia kártyáknak. Nem kell bajlödni az olvadós gyári elosztóval.). Vagy B szintről a G12
HDD jelenlétét indokolatlannak tartom egy ilyen szintű gépbe, ilyen kis méretben. Cseréld valami óccó nvme-re, NV2, Adata Legend... nem kell, hogy ott kerregjen a füledbe, hidd el 😉
Ha kell még spórolni, akkor 7500F
Én nem venni szeretném a gépet hanem már megvettem az alaplapból azért vettem ilyet, hogyha később fejlesztek rá processzort vagy mást is bele pakolok akkor biztos, hogy jó legyen az alaplap. Mert a a támogatás végéig Am5 foglalaton akarok maradni. Mikor Am4 kijött akkor is vettem egy 1500X-et, Asus Rog Strix X370-I alaplhoz, 16gb 3600mhz ramot hozzá. Ez után gond nélkül tudtam fejleszteni egy R5 5600X processzorra. Most egy darabig nem használtam a pc-t nagyon ezért ruháztam most be a gépre gpu csere előtt. Processzornak gondolkodtam Ryzen 7 7700-ban, de úgy gondolom 6 mag 12 száll még sokáig elég lesz. Videovágást pont nem üzöm még komoly szinten. De ha igen akkor majd kap a gép a későbbi generációkból egy 8-12 magos 3D cput. Egyébként az én mostani játékigényeimet eltekintve nem tudom egy RX 6700 10gb vagy 6750 XT 12 kártyánál kell e jobb nekem. De nézegettem a használt piacot is lehet ráruházok kicsit és veszek egy RTX 3080 vagy RX 6800 XT gyengébb de olcsóbb is mint a 3080. De csakis kizárólag olyat amire van 1 év garancia legalább. Várok még RX 7700 XT árcsökkenésre is és akkor legalább a egy mostani legújabb kártyát kap végre ez a gép. És az új lesz. RTX 4070 ára meg úgysem fog 200k alá menni. Amúgy is csak egy 21:9 Full HD 100Hz monitoron játszok.
A GTX 1650 Supert még 2020-ban vettem még éppen a bányász láz előtt megtudtam venni. Ha nem lett volna a bányász őrület akkor abban az időben pont örültem volna egy rtx 3060 vagy 2080-nak 21-ben. Egy kicsike GTX 760 Ti Oem kártyát váltott épp az 1650 Super. Csak a Lords Of Fallen alatt nem tudom mi lenne tényleg vele. A tápot szintén megvettem már. A Shuttle 250W táp 1-2 évvel korábban megadta magát, de szerencsére csak magát vágta tönkre. A hdd pedig valóban hangosabb lenne. Ezzel nem számoltam, lehet jobb lett volna akkor egy kisebb ssd. PCI-E 5.0 alaplap pedig szerintem jó dolog mert olyanokat olvasok, hogy egyre több az olyan kártya ami most 3.0 alatt sokat képes lassulni. Később pedig lehet, hogy már a 4.0 is ilyen lehet. A memória pedig hát igen 16gb de oda még fog kerülni mellé 2x8gb ugyanilyen ram. Vagy szimplán csere 2x16-ra ugyanúgy szerintem nem árt ragaszkodnom minimum 6600mhz órajelhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!