Hogyan tudok több HDD-t csatlakoztatni a gépre, ha a gépben elfogytak a hozzá való csatlakozó kábelek?
A standard HDD hely is elfogyott, de amúgy a gépben rengeteg hely van, tehát mondjuk a gép aljában elférne vagy 2-3 minimum úgy szabadon.
A nagyobb gond az, hogy nincs több csatlakozó kábel. Hogyan lehetne megoldani? Mondjuk elosztó kábel olyan létezik és ha igen működik?
Persze külső (usb-s) hdd-t annyit rakhatnék a gépre amennyit csak akarok, de az túl csúnya.
Belülre nagyon sehogy, az alaplap annyit tud kezelni/címezni, ahány csatlakozó van.
Külsőből vannak jobbak is, vegyél például NAS dokkot, akár több HDD hellyel.
Belülről sehogy? Ne nevettessetek. Nekem ilyenről megy 3 HDD és 1 SSD: [link]
De SAS HBA néven is találni.
"De SAS HBA néven is találni."
A SAS HBA egy icipicit más, azt én nem ajánlom sima asztali gépbe.
Viszont a linkelt SATA adapter az pontos, egy rakás SATA adapter kapható iutthon is, némileg drágábban:
De lehet kapni m2>sata átalakítókat is és arra is lehet HDD-t kötni.
Létezik ilyen HDD rögzítőkeret. Ha házba berögzíted valahogy, akkor stabilan bent lehet.
Pl,,ez most csak egy random első találat, ami hasonlít kicsit is arra, amire gondolok
Adatcsatlakozóhoz kell egy pci-e sata vezérlő, bővítőkártya, a szükséges mennyiségű sata csatlakozóval.
Tápcsatlakozóhoz kell pl molex to 3x sata, vagy hasonló tápelosztók léteznek. Akár satát is oszthatod többfelé. Szóval nézelődj.
Hát nem tudtam, hogy ilyen adat csatlakozó kell..
Nekem ez túl bonyolult, lehet inkább akkor maradnék az usb meghajtónál..
Adat csatlakozó alatt mire gondolsz?
A bővítőkártyát bedugni 10 másodperc, ugyan olyan SATA csatlakozó van rajta mint az alaplapon. Driver nem kell hozzá, rögtön működik. Nekem még egyszerűbbnek is tűnik mint külső HDD-vel szarakodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!