Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy Seasonic MG 500-as...

Van egy Seasonic MG 500-as tápegységem, csak 1 pci-e csatlakozó van rajta. Rá tudok dugni egy rx 6700 xt-t vagy bármi más kártyát ami 8+6 pin-t kér?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy 8 pin-es kártyát szolgál, az adott 8(6+2) pin-es csatlakozó a vga résznél ketté oszlik és igy lesz belőle egy egységes 8 pin. Viszont a gyártó az összeszerelési útmutatóba nem ajánlja hogy 1 kábellel csatlakoztassunk 8+6 vagy 8 pin-t érhető okokbol. Ezért gondoltam én hogy rádughatnám az egyetlen szabad "Peripheral - ide / sata / molex" tápon lévő kimenetet a vga-ra(már csak egy molex csati van a dobozába, veszek legfeljebb egy kábelt).

Itt vannak képek róla hogy érthetőbb legyen, minőségért bocsi:

[link]

[link]

[link]

[link]

#PCIe #RX 6700 XT #seasonic gm 500
2023. nov. 11. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem, teljesen más a kiosztás, rossz esetben megsül a kártya, jó esetben csak nem indul el. Molex-PCIe átalakítót használhatsz, de két külön vezetéken legyen a két bemeneti része, különben tülterheled azt az egy vezetéket.
2023. nov. 11. 15:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam (: Köszi a Választ!
2023. nov. 11. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Még épp beleférhet...

[link]

220W átlagos max fogyasztás. De mértek 320W tüskét is, tehát hirtelen kiugrást. Szerintem okés lehet. Nem gagyi minőség ez, tier B (Core GM,ha jól látom,ugye? Mert MG nincsen)

Mehet bátran egy kábellel. Azért van 2x(6+2) vég rajta, mert LEHET használni egyszerre mindkettőt. Nem viccből van ott. A kábel keresztmetszete hozzá van igazítva, nem lesz neki gond a terhelés.

Azt a peripherial cuccot meg felejtsd el gyorsan. Nem érdemes szarakodni azzal a résszel. Arra szépen sata/molexet kell dugni, gyári kábellel. Nem való oda más. Videokártyának a pcie tápcsatis rész kell, azt használd.

Illetve egyáltalán nem találtam arra utalást, hogy agyártó ne javasolná annam a kábelnek a használatát, amit gyárilag csomagoltak a tápegység mellé... WTF?? Nem értem honnan jött ez, hogy nem javasolja. Érthető okokból?? Nem értem mi az érthető benne. Mellé csomagolta tehát lehet használni, AZÉRT VAN!!! Ha nem javasolná, akkor nem ilyet csomagolt volna mellé, mert nem akarnak bíróságra járni ők se.

2023. nov. 12. 01:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Ha esetleg érdekel valakit még itt van az ahol leirja a seasonic hogy nem ajánlja: [link]

Én már egy ideje egy rx 7600 XT-t használok 2x8 pinnel 1 kábelen, eddig még nem volt baj.

2024. márc. 3. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!