Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Seasonic Atx12vp4 csatlakozós...

Seasonic Atx12vp4 csatlakozós 500W tápegységemet tudom használni a gépemmel?

Figyelt kérdés

Az Atx12vp4 kifejezès alatt azt veszem ki és tudom is, hogy 4 pin a videokártya csatlakozója. De más csatlakozó is eltér elvileg. Most vettem egy modernebb pct nyomott áron. Gigabyte B450M S2H, Ryzen 7 1700X, Colorful GTX 1070 OC

Ezekre rá tudom kötni a tápegységet? És rá tudok kötni egy torony vagy vízhűtést és két darab ssdt is? Mert már windows vistat is megérezte néha a hdd most pedig windows 11 lenne rajta.

2023. nov. 5. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Az a 4 pines a CPU felé fog menni, VGA esetében 6 és 8 pines van csak.

1700X-el 11 felejtős, de amúgy se vesztesz vele semmit, 10 tökéletes lesz rá.

SSD meg mindenképp ajánlott, egynek ott az M2 foglalat a lapon a másik lehet sima sata.

2023. nov. 5. 17:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Pedig ezen 4 pines a vga csatlakozó is sehol nincs rajta 6 vagy 8 pint látok.
2023. nov. 5. 18:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi a pontos típusa?
2023. nov. 5. 18:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
#1 A hivatalos CPU támogatás azt mondja ki, hogy azokon tesztelték és működik, nem azt, hogy nem működik máson. Menni fog első generációs ryzenen, csak ha bármilyen gond van akkor nem fogják javítani(de tekintve, hogy a 11 alapvetően 10, az meg alapvetően 7, kétlem hogy gond lenne). Rengetegen használnak W11-et első generációs ryzennel.
2023. nov. 5. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne, ha pontos típust írnál, vagy kép vagy valami. Ennek így nincs értelme. Csak egy 4 tűs 12V tápcsatit én eddig brand gépeknél láttam (HP a konkrét példában szereplő). Tehát ott az 5V és 3.3V előállítása az alaplapon történt (alaplapból megy a tápkábel a sata eszközök felé), és egyetlen 12V tápcsati ment az alaplapba a tápból. Ez egy asszem 170W-os kőkemény izomtáp, de legalább platinum hatékonyságú.

Szóval nincs rajta a hosszú tápcsati sem? (24 tűs) Se sata, se semmi? Vagy mi ez? Infó nélkül nem megy. Normál ATX méret, vagy valami SFX, flex-atx? Akármi? Milyen gépben volt ez??

2023. nov. 5. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!