Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik az USB-s...

Miért nem működik az USB-s SATA adapterem?

Figyelt kérdés
Vettem fél éve egy Axagon Fastport 2 típusú adaptert,eddig jól működött. Viszont ma egész nap nem tudom használni, bedugom, magát az adaptert felismeri a win 10, de a hDD-t már nem. Pedig felpörgeti, mert hallom. Próbáltam 2 HDD-vel és 1 SSD-vel. Se az eszközkezelő, se lemezkezelő nem jelzi a meghajtót, USB 3.0 csatiba dugtam be, elv. 750mAh-t lead az USB port, de eddig tökéletesen működött. Bedugtam TV-be is, külön a dedikált HDD USB Portba, ez 2A-t ad le maximum. Mivel próbálkozzak még?
2023. nov. 8. 00:07
 1/10 A kérdező kommentje:

Viszont az kiderült, hogy az egyik HDD elpusztult..:

[link]

Csak vicci, hogy reggel még 100/100-at mutatott a HDsentinel, este meg már meghalik itt nekem :D

2023. nov. 8. 00:33
 2/10 P.O.C. ***** válasza:
57%
Ugyan nem ilyen átalakítóm van, hanem valami noname kínai, ami SATA mellett PATA -t is tud, de nekem mikor ilyet csinált, USB kábelt cseréltem és megoldotta a problémát.
2023. nov. 8. 00:45
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Hátsó (alaplapi) usb-be dugtad?
2023. nov. 8. 00:51
 4/10 A kérdező kommentje:

Laptopom van. Bár ennél is az egyik oldala alaplapi USb, a másik és a hátsó nem közvetlen alaplapi.

Most ott tartok, hogy a hibás HDD-t felismeri valamennyire a rendszer, tehát tudja hogy valamit bedugtam, de a HDsentinel, és a speecy is kifagy amint bedugom. Win lemezkezelő szerint a formázni kellene, de ha elindítanám, a kérés meghiúsult végzetes hardverhiba miatt. Pedig már nem kattog felpörgésnél. Jah és valamiért SSD-nek érzékeli XD

2023. nov. 8. 01:00
 5/10 A kérdező kommentje:

update: beletettem a laptopba közvetlen a HDD-t, és felismerte, fájlkezelőben is kiadta. Most futtattam rajta öntesztet, 100/100-as.

Ezek után még megbízzak benne?

2023. nov. 8. 01:04
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

A hdd-ben igen.

Az adapterben nem.

2023. nov. 8. 01:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Akkor ezt az axagont jó messzire elkerülöm... Gondolom azért jót tett a HDD-nek, hogy megkattogtatta párszor. Én meg már szedtem volna szét.

Tudtok valami értelmesebb adaptert ajánlani, ami nem fog elromlani kb 3-4 használat után? (igen, ennyit használtam...)

2023. nov. 8. 01:16
 8/10 P.O.C. ***** válasza:
57%

Ezek elektronikája nagyon ritkán fekszik meg. 99%, hogy nállad is a hitvány f*s minőlségű kábel okozza a bajt.

Ha van türelmed és szét tudod szedni, cseréld ki.

De ha veszel, olyat vegyél amin a készülék és a kábel külön egység. Így leközelebb nem kell az egészít kidobni kábelhiba miatt.

pl.: [link]

2023. nov. 8. 07:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát kiderült, hogy fejhibás a HDD. Szétszedtem, és nem tud visszamenni a fej a parkolóba leállás után, csak ide oda mozog.
2023. nov. 9. 17:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Akkor mostmár annak annyi..

Menthetetlenné tetted.

2023. nov. 9. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!