Hol érdemes képeket és videókat hosszútávon tárolni?
Mindenképpen - a biztonsági mentés 3-2-1 stratégiája ( [link] ) szerint - minimum három darab külső példányban ajánlatos tárolni, ebből minimum kettő tárolható az adatfeldolgozás helyéhez közel, egy pedig attól távolabb (például másik épületben), és csak az adatfeldolgozás idejére viszed oda.
Az SSD bár egy adattárolással foglalkozó cég szerint - [link] - kicsit kevésbé "hal meg" hosszútávú folyamatos használat során, de ugyanúgy érinti a "bitrothadás"
jelensége - ráadásul egységnyi tárterületre vetítve drágább.
4
Persze, hogy vannak, de pont az velük a baj, amit írtál. Meg egyébként elég ritkák
" Van olyan pendrive-om ami szerintem legalább 7 vagy több éve megvan"
Egyedi eset. A pendriveokat nem hosszútávú adattárolásra tervezik.
"HDD nekem nem lenne jó mivel gép sincsen amibe be tudnám rakni "
Nem kell hozzá külön gép, ugyanúgy használható külső meghajtóként, mint az SSD.
"és a rengeteg mozgó alkatrész benne sérülékenyebbé teszi"
Ha (főleg használat közben) nem dobálod, akkor relatíve biztonságban van.
Ha van sd - pendrive érdemes pár évente az ilyen féltve őrzött fotókat - videókat tároljuk, átmenteni másik adattárolóra??
Mert azért valljuk be fotóalbumnak kellene elég sok hely. És az több akár " fiókot " is elfoglalhat...
Miután lementettem - lementettük, a sima törlés nem elég, szerintem.
Mire formázni?? És a gyors, vagy " vegyük ki a piát "-tal formázni.
(( mert újból adat tárolásra használni szeretném )).
"Ha van sd - pendrive érdemes pár évente az ilyen féltve őrzött fotókat - videókat tároljuk, átmenteni másik adattárolóra?"
A lényeg a redundancia: "az ilyen féltve őrzött fotókról, videókról" több példányban, több - legalább három - fizikai meghajtóra kell másolatokat készíteni.
"Miután lementettem - lementettük, a sima törlés nem elég, szerintem."
A törlés akkor lényeges, ha az adathordozót másnak akarod (el/oda)adni, vagy le akarod selejtezni.
A "hagyományos" törléskor csak a fájlok adatait és a fájlrendszerben levő elhelyezkedését tároló "adatbázisból" - FAT, MFT, inode,... - történik szanálásra az állomány, maga a tartalma megmarad (legfeljebb egy újabb fájl létrehozásakor felülíródik).
Elég egyszer teljesen - a meghajtó teljes területét lefedő partíciót - lassan (nem gyorsan) formázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!