A Geforce vagy az AMD videokártya jobb választás hosszútávon?
Erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Mintha azt tennéd fel, hogy baromfi párizsi vagy sertés párizsi.
Összetett kérdés, sok tényező és körülmény közrejátszik. Felhasználási kör, pénz, processzor, játék amivel játszol, stb.
Lényegében mind 1 mivel mind a 2 gyártó más kategóriában jeleskedik.
Ilyen meg nincs hogy az egyik gyártó hosszabb a másik meg rövid távra ajánlott, egy RX470 azért tovább fogja tartani a 60 FPS-t az AAA-s címeknél mint egy 1050 Ti, ez fordítva is így van ha egy 1070-t és egy RX480-al hasonlítunk össze.
Amúgy ez megint arra volt jó hogy a fanatikusok összeugrasd, itt az oldalon meg vannak dögivel.
"Hosszú távra mindenképpen Nvidia."
.
.
.
"Hosszútávon mindenképpen AMD."
No most akkor melyiket? :))) Welcome to the club.
Azt olvastam máshol is, hogy az AMD jobban figyel a driver fejlesztésre. Ellenben a legtöbb készen kapható gamer gépben Geforce kártya van, a TheVR srácok is azt használnak. Úgy vettem észre a Geforce népszerűbb gamer körökben.
Igazából nem teljesen erre az eredményre számítottam. Kb fele-fele arányban javasoljátok a két gyártót. Arra számítottam, hogy az egyik oldal "hívei" jelentősen többen lesznek, valamilyen oknál fogva.
Az AMD jellemzően többet foglalkozik a régi kártyákkal driveresen, de nem olyan baromira nagy a jelentősége ennek mint ahogy sokan előadják, 3 év múlva már hurka lesz mindegyik kártya akármit csinálnak vele driverszinten. Kétségtelenül segít, de ahova most kevés a kártya ott plusz tíz százalék teljesítmény nem sokat számítana(több pedig nem jellemző hosszú távon).
TheVR célközönsége elsősorban a tizenévesek, semmiképp sem lehet őket komoly vásárlási tanácsadónak tekinteni - főleg hogy azt a túlárazott fost amit összeraktak pofátlanul képesek VR readyként reklámozni, holott közelében nincs az elvárható teljesítménynek komoly kompromisszumok nélkül(2x1080p @90FPS, hol képes erre egy 1060? 5+ éves játékokban esetleg, jóindulattal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!