Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudnék helyet csinálni?

Hogyan tudnék helyet csinálni?

Figyelt kérdés
A számítógépem C: meghajtóján nagyon kevés a hely holott mindent amit csak lehet a D:-re pakolok! Hogyan tudnék helyet csinálni a C:- meghajtón mert már csak 700 mega van és az már kevés! Szinte csak az xp+ olyan programok amik az xd-hez kell olyanok vannak a C:-n. És a C: eredetileg 10 giga lenne de egyszerűen elfogy.
2009. jan. 2. 20:58
1 2
 1/12 anonim válasza:
58%
esetleg nincs feltelepítve egy 8GB-s játék?
2009. jan. 2. 21:04
 2/12 hnle ***** válasza:
100%

C:\Windows\Temp könyvtár tartalmának törlése (nekem kapásból 3gb-t foglal xD)

vagy C:\Documents and Settings\felhasználónév\Local Settings

temporary internet files és temp mappa tartalmának törlése.Ezek a fájlok csak szemetek/ideiglenes fájlok amiket a gép netről tölt le szóval simán törölheted őket és ezzel helyet is nyersz.

2009. jan. 2. 21:05
 3/12 yuda ***** válasza:
66%
Nem írtad mekkora a winchestered,de 10 mega az valóban nem túl sok,hamar megtelik-én javasolnám,hogy vegyél nagyobbat,vagy ha maradsz ennél,akkor írd ki a pillanatnyilag nélkülözhető adataidat,filmeket stb. lemezre,ahonnan bármikor visszatöltheted,ha arra lesz szükséged.
2009. jan. 2. 21:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes használni a cCleaner programot...egy ismerősömnél egyszer 2GB-ot szabadított fel. A rendszervisszaállítási pontokat is törölheted a legutolsó kivételével. Start/mindenprg/Kellékek/Rendszereszközök/Lemezkarbantartó...C-n végigfuttatod, majd Egyéb beállítások fülön>>>Rendszer-

helyreállítás...karnatartás...ok-ok. Nálam 9GB-on fut az Xp igaz állítottam a lapozófájl méretét, mivel van elég memóriám...persze én csak keveset játszom, és azok is egyszerű játékok.

2009. jan. 2. 21:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem szakadt meg cd, vagy dvd írás? Mert akkor azok egy része a LocalSettings/Temp könyvtárban vannak, ahogy azt a második válaszoló mondta. Ehhez még csak annyit, engedélyezni kell a rejtett fájlokat a pl. TotalCommander-ben, és akkor tudsz elnavigálni ebbe a mappába, ahol mindent törölhetsz.
2009. jan. 2. 22:48
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi! A 2. és az utolsó válaszolónak köszönném meg a segítséget 2.5 gigát tudtam fölszabadítani! nem 10mega hanem 10 giga de összesen a vinyó 80 gigás és nincs semmilyen 8 gigás játék! Még egyszer köszi! de 20 gigára fogjuk hagyni a C:meghajtót! akkor már fér rá bőven!
2009. jan. 3. 15:03
 7/12 Hintalow ***** válasza:
Az én c meghajtóm 7 gigás, többnyire 1-200 mega szabad hely van rajta, hozzá akarok csapni még, mert folyton pucolni kell, de nincs lelkierőm ezért újrahúzni a wint, 2006.05. óta üzemel már :D
2009. jan. 4. 12:37
 8/12 anonim ***** válasza:

10 GB-on el kell férnie simán az xp-nek, hacsak nem telepítetted programok tömegeit a gépre. Ha megakarod változtatni a C méretét és normálisan formatálva telepítenél, le kell menteni mindent a merevlemezedről, ami 80GB!!! Azért mert újra kell alakítanod a részek nagyságát. Utólagos partícionálásra is van lehetőség különböző programokkal.

pl>>> [link]

Mekkora memória van a gépben? Ezt a lapozófájl mérete miatt kérdezem, ami sok memória esetében nagy lehet(annak 1,5x-se)...

Szerintem nyugodtan maradhat 10GB-on az xp-d...nálam ennél kevesebben van, persze te tudod.

2009. jan. 4. 12:52
 9/12 A kérdező kommentje:

1.5 giga memória van a gépemben

ám rekkre lementem a dolgokat azzal nincs gond! de azért köszi!

2009. jan. 5. 17:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Akkor 3GB a lapozófájlod...persze hogy nincs helyed.

Ezt csökkentheted bátran, mondjuk 300-500Mb-ra, fixre. Amúgy xp-d mekkora, mert pl nálam 1,9Gb, de láttam már 3,2GB-os windows-t is?

2009. jan. 5. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!