Irodai/Hivatalos környezetben vannak még használatban 386-os/486-os gépek Windows 3.1-el és korabeli Office-al? Ha nem, mikor selejtezték le őket.
2015 novemberében az Orly repülőtéren még használták:
Klasszikus irodai feladatokra kizárt, ugyanis eléggé nehéz lenne ma már a legtöbb ismert levelezőrendszert elérni Win3.1-ből (webfelületről esélytelen, ráadásul a "sima" POP/IMAP elérést jelszavas hitelesítéssel már a GMail nem is engedi.) Emellett a mások által küldött dokumentumok megnyitásával is probléma lenne. És ugye egy irodában lényeges dolog a külső dokumentumok kezelése.
Viszont!
Célfeladatokra még kifejezetten sok helyen használnak régi rendszereket. Ott ugyanis a feladat jellege évek múltán is változatlan maradt, és ebből adódóan a "minek bolygassuk, ha tökéletesen működik?" elv működik. Ráadásul egy-egy egyedi(bb) célszoftvert nem olyan könnyű egy újabb oprendszer alá költöztetni, átíratni másik oprendszerre meg tök felesleges többletköltség.
Tudok olyan pékségről, ahol 2010-ben még MS-DOS-t, és egy azon futó, egyedi készítésű szoftvert használtak a munkafolyamatok adminisztrálására. Azóta nem jártam ott, szóval nem tudom, hogy még most is azt használják-e, de valószínűsítem, hogy igen.
A mostani munkahelyemen (műszaki iskolában vagyok rendszergazda) is több olyan gép van, ami még "antik" rendszereket futtat. Az egyik ilyen gépet pár hónapja nyugdíjaztuk: XP-s gép, ami egy több évtizedes DOS-alapú szoftvert futtatott. (Eredetileg DOS-os gépen futott, csak ugye az XP-érában még nem okozott gondot a DOS-szoftverek futtatására, és éltek a gépcsere lehetőségével.) Illetőleg van egy autószerelő műhelyünk, ahol vannak olyan célgépek, amik DOS-os, meg XP-re írt (Win7-tel inkompatibilis) szoftvereket futtatnak. Igaz, ezek már túl vannak a kérdésben szereplő 386/486-on, arra egyedül azt a pékséget tudnám felhozni. Már nem emlékszem pontosan, de talán 386-os volt a gép, amit használtak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!