Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a jellemzője, ha valamelyik...

Mi a jellemzője, ha valamelyik RAM hibás esetleg, mit-miket csinál a gép ilyenkor?

Figyelt kérdés

2023. okt. 18. 10:30
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
LEgkülönbözőbb lefagyásokat produkálja. Amúgy meg: [link] és ezt lefuttatod végig teszteli a RAM-ot.
2023. okt. 18. 10:50
 2/7 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Nekem kb kéthetente egyszer lefagyott játék közben, olyan szinten, hogy a hang is beragadt.

Nem tudtam mire vélni, aztán elkezdten gyakrabban csinálni, ugyanaz volt a jelenség. Csak a reset segített. Mivel a hőmersékletek rendben voltak a RAM hiba is szóba jött. Mem teszt futtatása vége felé 95%-nál fagyás. 3 év gari volt a memóriákra, ezt 2 hónappal előtte csinálta. Közben rendeltem még egy kitet bővítés céljából. Csak az újakat használva nem volt probléma. Visszaküldtem a régieket, az egyik modul hibás volt, cserélték.

2023. okt. 18. 11:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Rendszerlassúlást akkor már okozhatja. Vagy az zavarhat, hogy az egyik ram más sebességű, mint a többi, régi pc eléggé?
2023. okt. 18. 11:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem szokott rendszerlassulást okozni. Ha nagyone ltérő a RAM sebesség a leglassabb RAM sebessége határozza meg az egészet. De ha nem most tetted be a lassabb RAM-okat akkor nem okozhat lassulást.
2023. okt. 18. 11:22
 5/7 Morzsi007 ***** válasza:
100%
A lassabb RAM-okat nem igazán veszed észre. Pl 3000Mhz vs 2166Mhz ez nem okozhat lassulást. Igen, a lassabb RAM órajelén fog menni a gyorsabb is.
2023. okt. 18. 11:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2023. okt. 18. 11:57
 7/7 anonim ***** válasza:

"Vagy az zavarhat, hogy az egyik ram más sebességű, mint a többi, régi pc eléggé?"

Ha egy gyorsabb dual-channel kit mellé beraktál egy lassab single-modult akkor minimum lefelezted a RAM sávszélességet és az azért már észrevehető.

Ha esetleg vennéd a fáradtságot, hogy leírd pontosan milyen konfigban van milyen RAM akkor talán nem találgatna mindenki feleslegesen, hanem elsőre hasznos választ adnának.

2023. okt. 18. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!