Törölt / formázott SSD-ről, adat visszahozható?
Vettem egy új laptopot.
Vettem jogtiszta Windows-t is rá.
Letöltöttem és a boot-hoz létre akartam hozni egy kép file-t.
Ehhez kellett egy USB meghajtó, amin 8Gb-nál több szabad hely van.
Kézenfekvő,h a vállakozás adattárolója egy 1Tb-os SSD, azt használnom erre.
El is indítottam, a képfile létrehozást.
Csak épp arról felejtett el tájékoztatni,h a file létrehozás előtt leformázza a meghajtót…
2019-ig a vállakozás összes adata (árajánlatok, tervek, ügyfél adatok minden) ezek az SSD-n volt.
Vissza tudom hozni valahogyan az adatokat? Legalább a közelmúltban létrehozott / módosított adatokat.
Most írhatnám a sablon szöveget, hogy semmi probléma, visszaállítod az adatokat a biztonsági mentésből. De ezek szerint az nincsen. Hiba. Pláne egy vállalkozásnál.
Ami a kérdést illeti: Nem hiszem el, hogy a program, amit használtál nem figyelmeztetett arra, hogy törli az egész meghajtót. A leg hitványabb ilyen szoftver is ez alapból megteszi. Egyszerűen csak automatikusan, olvasás nélkül nyomkodtad, hogy "Tovább, Tovább...".
A teendő: Azóta remélem nem indítottad a gépet. Kiszereled az SSD-t, elballagsz a Kürt-höz és ők csillió forintért lementik az adataidat. 1 tera nem lesz olcsó.
Még valami. Ha már telepítetted rá a Windowst, akkor amit az felülírt az már nem hozható vissza.
Ilyen fontos adatokkal otthon ne is próbálkozz, mert csak több kárt okozol.
Hát ezért nem szoktam ilyen programokat ráereszteni az usb meghajtókra..
Elég lett volna az ISO tartalmát simán rámásolni filekezelővel a meghajtóra. Minden megmaradt volna és bootolni is tudtál volna róla.
Ssd esetén a formázás valóban mindent töröl. Már nincs mit menteni róla, a kürt se segíthet ezen. 😮💨
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!